Teatrul din Bârlad, concurent la un important festival de teatru din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa "Dureri fantomă", regizată de Radu Ghilaş, va participa la Festivalul internaţional de teatru "Melpomena Tavryy"

Trupa Teatrului "V. I. Popa" Bârlad va participa la Festivalul internaţional "Melpomena Tavryy" din Kerson -Ucraina, festival ce se desfăşoară în perioada 20-28 mai cu piesa "Dureri fantomă" regizată de Radu Ghilaş. Actorii vor urca pe scenă pe 24 mai

Acest spectacol a mai fost prezentat la două festivaluri, la Fălticeni şi la Reşiţa. Piesa a fost jucată şi în faţa juriului UNITER pentru gala teatrelor din acest an în scopul selectării la secţiunea "debut", cel vizat fiind actorul Sergiu Moraru, tânărul artist care a debutat pe scena teatrului bârlădean cu rolul din această piesă.

Spectacolul Dureri fantomă, de Vasili Sigarev, este regizat de Radu Ghilaş, scenografia aparţine lui Sandu Maftei, iar coregrafia Lorettei Enache. Actorii din distribuţie sunt următorii: Oana Pavalache (Florea), George Sobolevschi, Sergiu Moraru (debut) şi Sorin Ghiorghe, cu participarea fetiţei Bianca Postolache.

Trupa actorilor bârlădeni nu a mai jucat peste hotare în ultimii 15 ani. Ultima deplasare, în 2001, a avut loc la Strasbourg - Franţa, unde au jucat în special pentru comunităţile de români.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite