Spargere ca-n filmele cu gangsteri la sediul unei primării: hoţii au plecat cu seiful plin cu bani. Este al cincilea jaf de acest fel din ultimele 18 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
65.000 de lei se aflau în seiful primăriei
65.000 de lei se aflau în seiful primăriei

Primăria Blăgeşti din judeţul Vaslui a fost ţinta unui jaf în noaptea de 7/8 septembrie, seiful plin cu bani fiind sustras de persoane încă neidentificate. Acesta este cel de-al cincilea jaf înregistrat în sudul judeţului Vaslui având ca ţintă seifuri pline cu bani.

O bandă de hoţi ridiculizează poliţiştii din judeţul Vaslui de un an şi jumătate, dând lovitură după lovitură şi fugind cu seifurile cu bani fără a li se prinde urma. Ultima lovitură s-a înregistrat în noaptea de luni spre marţi la sediul Primăriei Blăgeşti. Modul în care au acţionat atacatorii arată că aceştia au acţionat organizat, la pont.

Aceştia au ştiut că seiful contabilităţii este plin cu bani, în cursul zilei de 7 septembrie, angajaţii instituţiei ridicând de la Trezorerie sumele aferente pentru salarii, plata îndemnizaţiilor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap şi asistaţii sociali. În total, 65.000 de lei se aflau în cutia cu bani. Pentru a-şi şterge urmele, hoţii au sustras nu doar seiful, ci şi computerul în care era stocate înregistrarile camerelor de supraveghere. 

„Poliţia oraşului Murgeni a fost sesizată telefonic de către primarul comunei Blăgeşti cu privire la faptul că, în noaptea de 7 spre 8 septembrie, autori necunoscuţi au pătruns prin efracţie în sediul instituţiei şi, dintr-o încăpere, au sustras o casetă de bani în care se aflau aproximativ 65.000 de lei. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta sesizată, identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspunderea penală", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Jaful de la Blăgeşti continuă seria spargerilor care au lăsat fără seifuri o firmă de curierat, o casă de ajutor reciproc, o casă de amanet şi un abator de pui din zona Bârladului. Jafurile par trase la indigo şi, deşi de fiecare dată poliţiştii dau asigurări că există un cerc de suspecţi, până în prezent, niciun hoţ de seifuri nu a fost prins. 

Cinci seifuri furate, niciun hoţ prins

Precedentul jaf a vizat o casă de amanet din municipiul Bârlad. S-a petrecut în noaptea de 9/10 iulie. Hoţii au pătruns în interiorul casei de amanet prin incinta unui centru de reparaţii radio tv, situat la parter aceluiaşi imobil dar cu intrarea prin lateralul clădirii. După ce au spart uşa centrului de reparaţii, hoţii au făcut o gaură în peretele ce-l despărţea de casa de amanet. Printr-o gaură de aproximativ un metru, făcută în zid, infractorii au pătruns în casa de amanet unde au acţionat nestingheriţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, spargerea a fost descoperită de proprietarul centrului de reparaţii radio-tv, care a sesizat Poliţia la 112.

Tot în 2019, în noaptea de 26/27 februarie, persoane necunoscute au spart sediul firmei de curierat Urgent Cargus din Bârlad, de unde au plecat cu un seif cu bani şi un sac cu colete. Trei bărbaţi care purtau cagule au rupt grilajul de la uşa de acces şi au acţionat în mare viteză în câteva zeci de secunde dispărând de la locul faptei cu seiful, la scurt timp revenind dupa sacul cu colete. 

Modul în care au acţionat cei trei indivizi este identic cu cel înregistrat în luna ianuarie 2019 la sediul CAR Podul Înalt Bârlad. Şi atunci, trei bărbaţi, având feţele acoperite cu cagule, au fost surprinsi de camerele de supraveghere în timp ce au intrat în viteză în sediul societăţii şi au plecat cu seiful plin cu bani în numai 26 de secunde. Sediul CAR Podul Înalt se află în centrul municipiului Bârlad.

Şi în acest caz, hoţii ştiau foarte bine detaliile legate de locul unde se află seifurile, acţionând la tintă. În cazul spargerii de la CAR Podul Înalt, în seiful furat se aflau aproximativ 13.000 de lei.

Un alt seif în care se aflau aproximativ 1,1 milioane de lei a fost furat în noaptea de 10/11 iunie 2018 de la sediul societăţii Vanbet, din localitatea Sălcioara, în apropiere de Bârlad.

Atunci, cinci persoane cu cagule pe faţă au fost surprinse de camerele de supraveghere ale societatăţii comerciale, în timp ce escaladau clădirea folosindu-se de ţeava de la aparatul de aer condiţionat. După ce au pătruns în clădire, hoţii au furat seiful, care cântărea 250 de kilograme, şi l-au aruncat pe geam. Pentru a amortiza căderea au aşezat la baza clădirii mai multe cauciucuri. Au dispărut cu seiful în care se aflau 1.100.000 lei şi nu au fost prinşi nici până în prezent.  

Vă mai recomandăm:

Jaf de proporţii: un român a reuşit să fure telefoane mobile de 3,5 milioane de euro

Un urmărit internaţional a evadat de sub escorta Poliţiei în împrejurări controversate. Oamenii legii, anchetaţi

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite