Sfidarea unui șofer: a trecut cu 206 kilometri/oră pe lângă polițiști. Câte sancțiuni a primit pentru cursa nebunească

0
Publicat:

Un bărbat care conducea o mașină din direcția Tutova spre municipiul Bârlad, a trecut cu viteză amețitoare pe lângă un radar al Poliției. A fost înregistrat cu 206 de kilometri/ oră pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 100 kilometri/oră.

Șoferul a trecut cu viteză amețitoare pe lângă radarul Poliției FOTO arhivă Adevărul
Șoferul a trecut cu viteză amețitoare pe lângă radarul Poliției FOTO arhivă Adevărul

Un șofer s-a ales cu o amendă usturătoare și cu suspendarea pentru luni bune a permisului după ce s-a dat în stambă chiar în fața polițiștilor.

Pe 2 iulie, politistii Serviciului Rutier Vaslui, aflati în serviciul de supraveghere, îndrumare si control al traficului rutier pe drumul european DE 581, în proximitatea municipiului Bârlad, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

Mașina era condusă de către un bãrbat din Republica Moldova, care se deplasa din direcția Tutova spre municipiul Bârlad, cu o viteză de 206 kilometri/oră, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 100 kilometri/oră.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenzi în cuantum total de 2.900 lei și, complementar, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 120 de zile”, a precizat inspectorul principal Bogdan Gheorghită, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Razii de amploare în județ

Duminică, 2 iulie, peste 145 de politisti din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substante periculoase, investigarea infracțiunilor economice, siguranță școlară, protecția animalelor, prevenirea criminalității și acțiuni speciale, au desfășurat acțiuni cu efective mărite, pe tot cuprinsul județului Vaslui.

„S-a urmărit asigurarea climatului de ordine și siguranță publică si pentru prevenirea faptelor cu violență în mediul urban si rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea și combaterea furturilor din locuință, de și din auto, de animale si de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Totodată, prin desfăsurarea acțiunilor în municipiile Vaslui, Bârlad si Husi, precum și în comunele arondate acestora, s-a urmărit creșterea autorității poliției si asigurarea respectării legii prin prezența activă a politiștilor, în vederea prevenirii activității infractționale și creșterea vizibilității elementului polițienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat”, explică inspectorul principal Bogdan Gheorghitã, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Amenzi de peste 45.000 de lei

În cursul raziilor, au fost legitimate peste 600 de persoane si controlate peste 450 de vehicule si mopede, fiind testați alcoolscopic și drugtest 120 de conducători auto. Au mai fost verificate 25 de societăți comerciale, 5 cluburi/discoteci și peste 25 de agenți de pază.

De asemenea, politiștii au aplicat 112 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 45.600 de lei. Totodată, au fost reținute patru permise de conducere (pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise) și patru certificate de înmatriculare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite