Razii de amploare desfăşurate de poliţiştii vasluieni în comunele aflate la graniţa cu Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două zile, în zona Murgeni şi Huşi au fost concentrate forţe impresionante în desfăşurarea unor acţiuni de stopare a infracţiunilor transfrontaliere şi braconajului.

Peste 300 de persoane au fost legitimate în ultimele două zile în localităţile vasluiene aflate la graniţa cu Republica Moldova, au fost verificate 80 de autovehicule şi 26 de agenţi economici. În urma acestor acţiuni, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale în valoare totată de 12.615 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare totată de 12.460 lei.

În noaptea de 19/20 februarie, poliţiştii au identificat pe DN 28, traseul dintre  localitatea Drînceni şi Iaşi, mai multe maşini conduse de cetăţeni din Republica Moldova care transportau 78 de pachete de ţigări fără timbru, fără documente de provenineţă. Marfa de contrabandă, în valoare de 780 lei, le-a fost  confiscată.

Joi, 20 februarie, pe DN 24 A, pe raza localităţii Floreni, a fost identificată o autoutilitară care circula dinspre Murgeni spre Bârlad. Şoferul, un bărbat de 33 de ani, din Murgeni, transporta bunuri în valoare de 10.000 de lei fără acte d eprovenienţă: două televizoare tip plasmă,patru radiocasetofoane, un dcwriter şi mai multe unelte electrice. Toată marfa a fost confiscată şi a fost aplicată şi o amendă contravenţională.

În aceeaşi yi, un bărbat de 38 de ani, din comuna Dimitrie Cantemir, a fost identificat în trafic în timp ce transporta lemn de salcâm fără acte de provenienţă, în valoare de aproximativ 400 de lei. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost confiscate şi lemnele.

La aceste acţiuni au participat poliţiştui din cadrul Serviciului de Ordine Publică, secţiilor de poliţie rurală Murgeni şi Huşi, în cooperare cu efective de la STPF Vaslui şi IJJ Vaslui, respectiv cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Vaslui ăi ai Direcţiei Silvice.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite