Provocarea lansată liceenilor din Bârlad dornici să-şi testeze cunoştinţele: "Diversitatea - o şansă în plus"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional "Gh. R. Codreanu" Bârlad va fi gazda ediţiei a IX-a a concursului naţional pentru elevi ”Diversitatea – O Şansă în Plus pentru Viitor”, concurs la care vor participa 21 de echipaje din ţară

Evenimentul va avea loc în perioada 27 - 28 mai la Bârlad şi vor participa 21 echipe finaliste din ţară.

Asociaţia Divers în parteneriat cu Ministerul Educaţiei,
Cercetării, Tineretului şi Sportului organizează ” cu
sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, gazda ediţiei IX, concursul naţional pentru elevi ”Diversitatea – O Şansă în Plus pentru Viitor”.

Concursul Naţional pentru Elevi „Diversitatea - O Şansă în plus pentru viitor”, a fost o provocare adresată elevilor din toată ţara care au fost rugaţi să formeze echipe de câte 5 elevi formate din fete şi băieţi iar cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară.
Concurenţii voru parcurge o probă teoretică cu întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice şi istoria, tradiţiile şi obiceiurile minorităţilor naţionale, respectiv o probă creativ-artistică. Toate acestea urmărind promovarea contribuţiilor diferitelor culturi la patrimoniul şi modul de viaţă din România precum şi validarea dialogului intercultural ca factor esenţial pentru dezvoltarea viitoare a societăţii
multiculturale româneşti şi europene, societate în care cunoaşterea celuilalt, de lângă noi, poate fi o resursă semnificativă pentru fiecare individ, dar şi o bogăţie prin care o comunitate dobândeşte o identitate mai puternică.

Pregătirea pentru concurs în echipe aduce ca un rezultat adiţional învăţarea mecanismelor lucrului în echipă, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare interpersonale şi al unui climat de încredere favorabil obţinerii de rezultate. Toate acestea pregătind o generaţie nouă care prin înţelegerea diversităţii se pregăteşte inclusiv de a face faţă provocărilor viitoare care o aşteaptă la părăsirea şcolii.

 Asociaţia Divers în calitate de organizator doreşte să mulţumească pe această cale echipelor participante şi tuturor celor care i-au sprijinit de a lungul fazelor anterioare ale concursului pentru dedicaţie şi voluntarism. Acest concurs doreşte să promoveze cunoaşterea şi acceptarea diversităţii şi implicit să iniţieze o mişcare în acest sens în fiecare comunitate locală. Finaliştii concursului sunt de fapt ambasadorii de success a diversităţii propriilor comunităţi. Vă invităm să participaţi ca spectatori la proba creativ artistică a concursului în data de 27 şi 28 mai 2016 în Amfiteatrul Colegiului Naţional ”Gheorghe Roşca Codreanu” între 9.30 şi 14.00", se precizează în comunicatul de presă al Asociaţiei Divers.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri