Procurorii D.I.I.C.O.T l-au trimis în judecată pe Dan Bratosin, fiul unei foste judecătoare din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Năstase Bratosin (stânga) şi Ionuţ Corozel au fost aduşi în faţa instanţei FOTO:odv.ro
Dan Năstase Bratosin (stânga) şi Ionuţ Corozel au fost aduşi în faţa instanţei FOTO:odv.ro

Procurorii Biroului Teritorial Vaslui al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a grupării traficanţilor de droguri din Huşi condusă de Dan Bratosin, fiul unui fost magistrat din Vaslui.

Pe lângă cei şase inculpaţi arestaţi în această cauză, alţi patru tineri, printre care şi un consultant bancar, au fost cercetaţi în stare de libertate, sub acuzaţia de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu. Este vorba de Cristinel Pricop, Andrei Deliu, ambii din Vaslui, studenţi, Alexandru Surdu, student în Bucureşti, şi Emil Claudiu Gheorghe, consultant la o bancă din Bucureşti, acuzaţi de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu. Alţi doi tineri, Eugen Bogdan Greaca, din Huşi, şi Viorel Caramici, din Vaslui, au scăpat de judecată, procurorii aplicându-le doar câte o amendă administrativă în cuantum de 300 de lei.

Deşi au sperat că le va fi înlocuită măsura de arest preventiv cu cea de interzicere de a părăsi ţara, cei cinci tineri din Huşi acuzaţi de consum şi trafic de droguri de mare risc, magistraţii Tribunalului Vaslui au decis astăzi prelungirea măsurii de arest preventiv pentru încă de 30 de zile.

Astfel, aceştia vor rămâne după gratii până pe data de 3 iulie, termenul acordat, ieri, de Tribunalul Vaslui pentru începerea procesului de judecată. 

Totodată, inculpaţii au anunţat că optează pentru judecata prin procedura simplificată, recunoscându-şi în totalitate faptele, aşa cum au fost reţinute de procurori. 

Singurul care încă oscilează este Dan Bratosin, în sarcina căruia s-au reţinut şi infracţiunile de reţinere, respectiv trafic de droguri de mare risc, pentru care limitele pedepselor sunt mai mari. Acesta a purtat îndelungi discuţii cu avocatul său, care i-a recomandat procedura simplificată.

Dan Bratosin Năstase, fiul unei foste judecătoare a Tribunalului Vaslui, Aurica Năstase,  a fost arestat pe 24 aprilie alături de alţi 4 prieteni ai acestuia, toţi din municpiul Huşi: Ionuţ Corozel, Andrei Ioan Aghiorghiesei, Simona Bujder (zis Gaia) şi Dragoş Andrei Tofan, acesta din urmă fiind elev în clasa a XII-a la liceul „Cuza Vodă“ din Huşi. 

Din câte se pare, liderii grupării erau Dan Bratosin Năstase şi Ionuţ Corozel, un huşean care s-a mutat cu domiciliul la Bucureşti. 

Mama lui Bratosin a fost magistrat până în anul 2008, atunci când s-a decis să iasă la pensie şi să continuie să practice meseria de avocat, în prezent ea activând ca avocat la Baroul Vaslui. 

Citeşte şi:

Fiul unei foste judecătoare din Vaslui, arestat pentru trafic de droguri

Traficanţii de droguri din Huşi, conduşi de Dan Năstase Bratosin, fiul unei foste judecătoare, rămân în arest preventiv

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite