Percheziţii în oraşul Murgeni, unde 15 persoane de etnie romă sunt acuzate de camătă, şantaj şi ameninţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vaslui, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, lucrătorii Poliţiei Murgeni şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, au efectuat nouă percheziţii în oraşul Murgeni, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă, şantaj şi ameninţare.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri în care erau consemnate sumele şi numele persoanelor împrumutate, precum  şi obiecte fabricate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, despre care poliţiştii spun că ar fi putut fi folosite la comiterea infracţiunilor.

Din cercetări efectuate până în prezent de poliţiştii de investigaţii criminale a reieşit faptul că, în perioada 2012-2014, 15 persoane din oraşul Murgeni, cu vârste cuprinse între 27 şi 61 de ani, ar fi oferit bani cu camătă, mai multor persoane, în special din oraşul Murgeni şi comunele arondate. Pentru sumele oferite, cei în cauză ar fi perceput în mod ilegal dobânzi foarte mari. Aceste persoane sunt bănuite că ar fi ameninţat unele persoane vătămate cu acte de violenţă pentru recuperarea dobânzilor şi a sumelor de bani împrumutate.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de investigaţii criminale pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestor persoane pe numele cărora a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, ameninţare şi santaj. Ancheta în acest caz a fost declanşată urmare a mai multor plângeri înaintate la Poliţia Murgeni de persoane care au luat bani cu împrumut de la persoanele de etnie romă şi au fost ameninţate cu moartea, dacă nu vor restitui banii cu dobânzile aferente. Sumele împrumutate nu erau foarte mare, de ordinul sutelor de euro, spun poliţiştii, însă dobânzile erau uriaşe.

"Potrivit prevederilor Codului Penal, darea de bani cu dobândă, ca îndeletnicire, de către o persoană neautorizată, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. În cazul de faţă toate cele 15 persoane sunt cercetate în stare de libertate.", a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite