Pedeapsa primită de tânărul din Bârlad care şi-a omorât prietenul în timp ce gonea prin oraş beat la volan, cu manelele răsunând în boxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina s-a răsturnat după o cursă nebună prin oraş FOTO Vremea Nouă
Maşina s-a răsturnat după o cursă nebună prin oraş FOTO Vremea Nouă

Judecătoria Bârlad a pronunţat sentinţa în doarul privind moartea unui tânăr de 24 de ani într-un teribil accident de circulaţie produs pe 13 iunie 2013.

Conducătorul auto, Claudiu Berezintu, prietenul victimei, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Pentru sâvîrşirea celor două infracţiuni, judecătorii bârlădeni au dispus condamnarea lui Claudiu Berezintu (24 ani) la trei ani de închisoare cu suspendare şi obligarea acestuia la un program de supraveghere timp de patru ani. 

Pe durata programului de supraveghere, tânărul va trebui să efectueze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. În plus, Brezintu nu va mai avea voie să conducă nicio categorie de autovehicule timp ce trei ani.

Instanţa a obligat societatea la care era asigurat conducătorul auto să plăească tatălui victimei suma de 10.000 de euro cu titlul de daune morale. Sentinţa nu este definitică.

Accidentul teribil în care a murit Florin Murgeanu a avut loc în zorii zilei de 13 iunie, pe strada Tecuciului, în apropiere de Unitatea Militară (UM) 01458. În autoturismul implicat în accident se aflau cinci persoane,toate aflate sub influenta alcoolului. Martorii au declarat poliţiştilor că autoturismul rula cu viteză foarte mare, iar din interior se auzeau chiote şi manele, cu sonorul dat la maxim.

La un moment dat, conducăorul auto, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a derapat şi a intrat în coliziune cu un transformator electric de pe trotuarul din partea dreaptă, după care s-a rãsturnat pe carosabil. În urma impactului deosebit de violent, a rezultat vătămarea corporală a doi dintre pasagerii din autoturism. George Cotovan, de 20 de ani, din municipiul Bârlad, a fost transportat la Spitalul de Urgentã „Elena Beldiman” din localitate, unde a rămas internat cu dignosticul policontuzii prin accident rutier. Florin Murgeanu, în vârstã de 24 ani, tot din Bârlad, pasager pe bancheta din spate în partea stângã a autoturismului implicat în accident, a fost transportat la aceeasi unitate spitalicească, însă în urma leziunilor suferite, acesta a decedat după numai o oră. 

Din primele cercetări efectuate la faţa locului de către politistii rutieri s-a stabilit că, deşi pe acea portiune de drum limita de viteză, era de 30 de km pe oră, autoturismul rula cumult peste de 80 de km la oră. Urmele de frână se întindeau pe o distantã de aproximativ 20 de metri de transformatorul electric.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite