Oraşul unde consilierii locali votează la fereastră. O parte din aleşi sunt nevaccinaţi şi nu pot intra în primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa se desfăşoară votul secret în Consiliul Local Bârlad FOTO vremeanoua.ro
Aşa se desfăşoară votul secret în Consiliul Local Bârlad FOTO vremeanoua.ro

La Bârlad, consilierii locali au inventat un nou mod de votare de hotărârilor. După ce au participat online, de acasă, la şedinţa Consiliului Local Bârlad, aleşii locali au venit la primărie şi au votat la geam mai multe proiecte de hotărâre.

Consilierii locali din Bârlad au oferit joi, 28 octombrie, un spectacol greu de uitat la una din ferestrele primăriei, spre surprinderea localnicilor care nu ştiau ce se întâmplă. Mai multe persoane dădeau bileţele pe fereastră unui bărbat, care le aduna într-un bol de sticlă.

Cei în cauză sunt consilieri locali şi aceasta este maniera în care au ales să voteze mai multe proiecte de hotărâre, în condiţiile în care o parte dintre aceştia nu sunt vaccinaţi şi nu li se mai permite accesul în clădirea Primăriei, scrie Vremea Nouă.

Reprezentanţii Primăriei Bârlad au precizat că, odată cu trecerea şedinţelor de consiliu local în online, se procedează în această manieră atunci când exprimarea votului trebuie să fie secretă. Ca să nu existe discuţii, toţii consilierii locali, vaccinaţi sau nevaccinaţi, vin şi votează la fereastra primăriei.

Ieri, aleşii s-au întrunit în timpul zilei, la ora 15,00, pe o platformă online, la şedinţa ordinară a Consiliului Local Bârlad din această lună.  

Cum la cinci din cele peste 40 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi votul fiecărui consilier local trebuia să fie secret, aleşii au abandonat şedinţa online şi au venit toţi la sediul primăriei. Acolo, rând pe rând şi-au exprimat opţiunile pe buletine de vot, pe care le-au dat pe fereastră unui consilier local vaccinat şi membru în Comisia de Validare a voturilor, astfel încât procedura cerută de lege să fie îndeplinită.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Greşeala de „începători” făcută de românii care s-au vaccinat la chiuvetă. Cum i-au prins poliţiştii

Vaccinare fictivă în Capitală. Percheziţii la un centru din Sectorul 2, unde s-ar fi eliberat certificate false. Toată echipa a fost schimbată VIDEO

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite