„Nu ne mai lăsăm copiii pe mâna educatoarei! Nu e întreagă la minte!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caz cutremurător la o grădiniţă din judeţul Vaslui. Părinţii din localitatea Sălceni, comuna Pochidia, refuză să îşi mai  dea copiii pe mâna unei educatoare pe care o bănuie că nu ar fi în toate facultăţile mintale.

Sala în care predă Viorica Alexa este goală de mai bine de o lună. Părinţii reclamă că dascălul şi-ar fi făcut un obicei din a-i lăsa pe copiii singuri şi refuză să îi mai dea la grădiniţă. Ei spun despre educatoare că pleacă zilnic prin sat să îşi ia ţigări şi băutură, fără să îi pese că cei mici rămân nesupravegheaţi.„Asta nu e educatoare. Fetiţele mele nu fac nimic la grădiniţă, nu învaţă nimic. De câte ori am fost să văd ce fac acolo, de fiecare data educatoarea pleca fără să spună nimic. Pur şi simplu, se descălţa de nişte pantofi, îşi lua alţi pantofi şi pleca aşa, de capul ei. Eu nu mai las fetiţele la grădiniţă cât timp va mai fi femeia asta!", ameninţă Daniela Răuţă, mama a două fetiţe gemene.

Are probleme psihice?

Colegele spun că educatoarea, în vârstă de 50 de ani, nu ar fi la prima abatere. Ele susţin că femeia are grave probleme de comportament, ea fiind transferată, în urmă cu un an, la grădiniţa din Sălceni, tocmai din cauza acestor probleme.„Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea. O cunosc de mică. Am copilărit cu ea. Acum le spune că copiilor că o să le citească o poveste şi, după nici două minute, le spune că nu mai are chef. Apoi pleacă la magazinul din sat fără să anunţe pe nimeni", ne-a mărturisit una din colegele ei.

Din câte se pare, educatoarea este cunoscuă cu probleme psihice, lucru recunoscut, de altfel, chiar de părinţii acesteia, şi cu toate astea încă mai vine la catedră. Femeia a obţinut o o adeverinţă medicală din care reiese că este aptă de muncă, ceea ce îi împiedică pe cei din conducerea şcolii să o dea afară.


Mama educatoarei recunoaşte că fata ei mai „vorbeşte aiurea câteodată“

image

„Nu ştiu cât este adevărat, cert este că ea are adeverinţă medicală din care reiese că este aptă de muncă. Am dispus efectuarea unei noi expertize psihiatrice, urmând ca rezultatul a fi analizat în cadul unei comisii pentru protecţia şi securitatea în muncă din cadrul şcolii", a declarat Remus Ciocan, directorul Şcolii Pochidia.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a demarat o anchetă, mai ales că educatoarea a lipsit nemotivat ieri dimineaţă. Din păcate, legislaţia din domeniul învăţământului este una extrem de permisivă şi, chiar dacă ar primi calificativul nesatisfăcător, nu i se poate desface contractul de muncă", a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite