Migraţie ilegală prin fraudă documentară la graniţa de est a României. Zeci de cărţi de identitate false, confiscate de poliţişti

0
0
În luna octombrie, poliţiştii frontieră s-au confruntat cu un record în materie de documente false
În luna octombrie, poliţiştii frontieră s-au confruntat cu un record în materie de documente false

Zeci de cărţi de identitate false au fost descoperite în ultimele săptămâni în urma controalelor de frontieră la cele mai mari puncte de la graniţa de est a României.

Din cele 59 de buletine false confiscate de poliţiştii de frontieră pe tot parcursul anului, 30 au fost descoperite numai în luna octombrie. Cazurile au fost înregistrate la Albiţa şi Sculeni, în baza unor analize de risc pe linia migraţiei ilegale prin fraudă documentară. 

Persoanele depistate cu astfel de documente false au declarat că le-au achiziţionat de pe teritoriul Republicii Moldova, cu sume cuprinse între 50 şi 500 euro, şi intenţionau să ajungă în state din Uniunea Europeană.

”Pentru a nu fi depistate la controlul de frontieră, persoanele în cauză se legitimau cu documentele personale, valabile, iar cele false erau ascunse în borsete, portofele, în buzunarele hainelor, dar şi lipite pe corp, în încălţăminte, în husa unui telefon mobil şi a unei tablete prinsă în plafon şi folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei”,  a precizat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teriorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. 

Persoanelor asupra cărora s-au găsit actele false li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de fals, respectiv complicitate. 

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite