Jandarmi judecaţi pentru purtare abuzivă, după ce ar fi bătut un trecător. Motivul: ar fi scuipat „haina statului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jandarmi

Trei jandarmi din Vaslui au fost trimişi în judecată după ce ar fi agresat un brutalitate un trecător, pe care îl suspectau că l-ar fi scuipat în spate pe unul dintre ei. Agresiunea ar fi avut loc în biroul unei poliţiste.

Cei trei jandarmi inculpaţi activează în structurile Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, iar poliţista - în cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad.

Ancheta a fost declanşată în urma unei plângeri formulate în martie 2016 de un bârlădean. George Ichim a reclamat faptul că ar fi fost reţinut fără drept de jandarmii inculpaţi şi dus la secţia de poliţie, unde ar fi fost bătut în prezenţa poliţistei.

În urma agresiunii bărbatul a ajuns la spitalul din Bârlad, prezentând mai multe urme de lovituri, inclusiv în zona capului.

Totul ar fi pornit după ce unul dintre jandarmi, aflat în misiune de patrulare, a fost oprit de o trecătoare şi i-a spus că este scuipat pe spate. Indignat, acesta a declanşat cercetări proprii pentru a identifica ”autorul scuipatului”.
A identificat un bărbat în zona unui bar, căruia i-a cerut să se legitimeze şi, pentru că acesta a refuzat, a solicitat intervenţia colegilor care l-au condus la secţia de poliţie, unde ar fi fost bătut.

Reprezentanţii Jandarmeriei susţin că jandarmii au acţionat în spiritul legii şi că bărbatul respectiv i-ar fi înjurat, ameninţat şi ar fi încercat să-i lovească.

Procurorii au stabilit că faptele celor trei jandarmi şi lipsa de reacţie a poliţistei care a asistat la agresiune constituie elementele infracţiunilor reţinute în sarcina lor. Procesul va începe pe 31 ianuarie la Tribunalul Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite