Imagini rare cu o pisică sălbatică într-o pădure din județul Vaslui. Felina își face siesta

0
Publicat:

O pisică sălbatică a fost filmată zilele trecute în timp ce se bucura de razele soarelui.  Imaginile au fost surprinse de inginerul silvic Gheorghiță Iurianu într-o pădure ce aparține Ocolului Silvic Brodoc.

Pisica sălbatică este rar văzută în mediul său natural  FOTO Vremea Nouă
Pisica sălbatică este rar văzută în mediul său natural FOTO Vremea Nouă

Inginerul silvic Gheorghiță Iurianu spune că nu este pentru prima dată când întâlnește o pisică sălbatică în pădurile din județul Vaslui, dar că l-a uimit atitudinea felinei.

„Am mai văzut pisici sălbatice, mai rar, ce-i drept, dar am mai văzut. Am rămas surprins că a stat în iarbă, a stat să o filmez… Aceste animale simt imediat prezența umană și se ascund, de asta este destul de greu să le vezi sau să le fotografiezi”, a declarat inginerul Iurianu, șeful Ocolului Silvic Brodoc, potrivit Vremea Nouă.

Imaginile surprinse sunt deosebite întrucât pisica sălbatică (Felis silvestris – n.r. denumirea științifică) este un animal solitar care vânează noaptea şi care este este văzut foarte rar de către oameni în mediul său natural.

Pisica sălbatică și-a făcut siesta în iarbă FOTO Vremea Nouă
Pisica sălbatică și-a făcut siesta în iarbă FOTO Vremea Nouă

Deși seamănă foarte mult cu pisica domestică, specialiștii spun că există numeroase diferențe între pisica sălbatică și cea domestică.

„Seamănă ca aspect cu pisica de casă. Are însă, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica de casă prin mărime, prin părul mai lung, prin forma cozii și prin forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă până la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii”, explică specialiștii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite