Grupare de traficanți de droguri, destructurată la Vaslui. Ce ascundeau în propriile locuințe

0
Publicat:

Opt persoane au fost arestate preventiv sub acuzația de trafic de droguri. Anchetatorii au stabilit că acestea au constituit o grupare infracțională cu scopul de-a vinde droguri în Vaslui.

Polițiștii au găsit și cocaină în locuințele traficanților FOTO DIICOT Vaslui
Polițiștii au găsit și cocaină în locuințele traficanților FOTO DIICOT Vaslui

Procurorii DIICOT Vaslui au reținut opt persoane, pe 16 septembrie, pentru 24 de ore sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni, fără autorizație prealabilă, cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, activitățile judiciare fiind efectuate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui.

La aceeași dată, organele de cercetare penală au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară, la traficanți de droguri din municipiile Bârlad și Vaslui, fiind identificate și ridicate 97 grame de canabis, 7 grame de cocaină, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 12.590 de lei și alte bunuri cu valoare probatorie.

„S-a reținut că, începând cu anul 2020, inculpații au constituit și aderat la un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara şi vinde canabis și produse susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori din județul Vaslui”, au stabilit anchetatorii.

În cursul zilei de 17 septembrie 2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui a dispus arestarea preventivă a celor opt persoane pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

32 de comprimate de ecstasy au fost ridicate din locuințele suspecților FOTO DIICOT Vaslui
32 de comprimate de ecstasy au fost ridicate din locuințele suspecților FOTO DIICOT Vaslui

Acțiunile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Direcției Regionale Vamale Iași și Sectorului Poliției de Frontieră Huși.  

Cultivau canabis în casă

Pe 20.01.2022, procurorii DIICOT Vaslui au reţinut cinci persoane pentru 24 de ore sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„S-a reţinut faptul că în perioada 2020 şi până în prezent inculpaţii au desfăşurat activităţi de procurare, depozitare şi vânzare către consumatori de pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui, a unor droguri de risc şi mare risc (canabis şi pastile ecstasy)”, spun anchetatorii.

Pe 19 ianuarie, procurorii DIICOT Vaslui împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Vaslui au efectuat 15 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, în urma cărora a fost descoperită o cultură de canabis şi au fost ridicate aproximativ 900 de grame de canabis şi fragmente de plante de canabis şi seminţe de canabis.

În locuinţele suspecţilor au fost găsite şi patru cântare electronice ce prezentau urme de cocaină şi THC, opt grindere, componente ale instalaţiei destinate culturii indoor (lămpi, termometre, ventilatoare), diverse sume de bani şi alte bunuri, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite