FOTO VIDEO Un primar din Vaslui a deszăpezit singur toate drumurile din comună. A răzbit după patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce zeci de localităţi din judeţul Vaslui sunt izolate, drumurile fiind îngropate în zăpadă, un primar din judeţul Vaslui a reuşit să desfunde drumurile din toate satele comunei fără a primi vreun sprijin de la autorităţile judeţene.

"Înarmat" cu autogrederul primăriei, Ciprian Tamaş, edilul comunei vasluiene Şuletea, a deszăpezit drumurile din cele patru sate componente ale localităţii, ţinând în permanenţă legătura cu localnicii, făcând apel pe reţelele de socializare către cei care intenţionau să plece sau să ajungă în localitate.

Timp de trei zile, primarul Tamaş şi conducătorul autogrederului au stat pe drumuri, luptându-se cu sulurile de zăpadă care pe alocuri ajungeau şi la peste doi metri. Lupta cu viscolul a fost cruntă, povesteşte Ciprian Tamaş, zăpada acoperind din nou drumurile în urma utilajului, în câteva minute.

Duminică seara, când judeţul Vaslui a intrat sub atenţionarea de cod portocaliu de ninsoare şi viscol, primarul Tamaş a transmis un  "SOS" tuturor celor care intenţionau să iasă sau sa vină în comună, punându-le totodată la dispoziţie numărul său de telefon şi a şefului de serviciu pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriei. 

S.O.S. ŞULETEA!

„Facem apel la toţi locuitorii comunei Şuletea să nu plece de acasă şi să-şi sune rudele, prietenii şi cunostintele să nu vină spre Suletea! Ambele variante înspre Bârlad sunt blocate! Din cauza viscolului nu se poate interveni! Noi suntem pe baricade, autogrederul este pregătit cu două perechi de lanţuri, imediat ce viscolul va înceta, se va interveni! Beneficiarii ajutorului social sunt repartizaţi pe la bătrâni şi neputincioşi!”, i-a atenţionat primarul Ciprian Tamaş pe localnici.

În ciuda viscolului puternic, primarul şi conducătorul autogrederului au pornit pe drum încă de duminică noapte. Misiunea a fost însă imposibilă.

„Ne-am întors din drum spre casă, nu se poate intra în Răşcani, bate năpraznic vântul! Atât eu cat şi grederistul rămânem la primarie în noaptea asta. Cum se opreşte vântul, daca se opreste, cum pleaca la deszăpezire!Drumul judeţean este blocat în ambele părţi, şi înspre Banca, şi înspre Floreni!”, anunţa  primarul Tamaş.


Pentru că doar cu autogrederul primăriei nu reuşea să lupte cu troienele uriaşe, edilul a apelat la o societate de drumuri pentru a-l ajuta cu o freză. Doar aşa putea fi îndepărtată zăpada aşezată şi statruri de peste doi metru.

„Freza a intrat la Fedeşti! Vestea rea este că a început din nou să viscoleasca!! Fac apel la toti cei care vor sa iasă din Fedesti în seara asta, să o facă imediat ce ajunge freza in centru! Drumul se va înfunda iar!", atenţiona luni seara edilul.

Comuna dezăpezită cu autogrederul

Şi luni, şi marţi, dar şi astăzi, în ultima zi a anului, primarul Tamaş cu autogrederul a continuat lupta cu troienele. Aproximativ 60 - 70% din comună a fost deszăpezită doar cu autogrederul. „Acum avem soare! Ca şi ieri dimineaţă nu mai bate vantul! Suntem cu autogrederul pe drum. Ieşim din Raşcani, unde pe alocuri drumul are suluri mari de zapadă şi ne îndreptăm spre Fedeşti! Pe toate drumurile din comună, în momentul de faţă se poate circula", a declarat pentru Adevărul, primarul comunei Şuletea.

Cum a cumpărat primăria autogrederul

Utilajul de la Şuletea care a făcut minuni printre troiene a fost achiziţionat de primăria Şuletea, ca urmare a unui ajutor primit de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Vaslui.

„Am primit prin transfer de la ISU şapte maşini de pompieri. Două dintre ele erau funcţionale, aşa că una am păstrat-o pentru comuna noastră, pe cealaltă am dat-o primăriei de la Ghergheşti, pentru şi ei aveau nevoie. Celelalte cinci maşini de pompieri casate le-am vândut, iar cu banii obţinuţi am cumpărat acest autogreder", explică Ciprian Tamaş.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite