FOTO BAC 2014 Aproape 2.500 de elevi vasluieni susţin începând de astăzi proba de evaluare a competenţelor digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vasluieni asteaptă cu emoţie intrarea sălile de examen                   FOTO Simona Voicu
Elevii vasluieni asteaptă cu emoţie intrarea sălile de examen                   FOTO Simona Voicu

Examenul de bacalaureat continuă astăzi cu proba de evaluare a competenţelor digitale, la care, în judeţul Vaslui, s-au înscris 2.461 absolvenţi de liceu, cu 23 mai puţini decât la evaluarea competenţelor de limbă română.

Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura până vineri, însă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui anticipează că vor fi centre de examinare care vor termina mai devreme de termenul limită.

Deşi rezultatele probelor de evaluare a competenţelor nu influenţează media finală de la bacalaureat, neprezentarea la una dintre probe face imposibilă susţinerea celorlalte. După competenţele digitale, în perioada 23-27 iunie candidaţii să facă dovada competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.

Aproape 75% dintre candidaţi, “experimentaţi” la română

Prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea de competenţe lingvistice de comunicare în limba română, a fost trecută fără probleme de elevii vasluieni. Dintre cei 2.484 de candidaţi înscrişi, doar 65 nu s-au prezentat, iar 1.792 au primit calificativul “experimentat”, ceea ce reprezintă mai bine de 74 la sută dintre cei prezenţi. Alţi 509 candidaţi (21,04%) au fost incluşi la nivelul de competenţă “avansat”, în timp ce 118 (4,87%) au primit calificativul “mediu”.

Citeşte şi:

BAC 2014 Sesiunea cu cei mai puţini candidaţi de după Revoluţie. Numărul candidaţilor la Bacalaureat a scăzut dramatic în ultimii ani în judeţul Vaslui

Proba orală la Limba Română, prea simplă pentru absolvenţii vasluieni: „Am avut emoţii degeaba”

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite