Doi tineri arestaţi după ce au furat arma unui pădurar de la un canton silvic din judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arestati contrabanda cu deltaplanul

Un tânăr din Zorleni şi altul din Deleni au fost arestaţi preventiv de magistraţii judecătoriei Bârlad, fiind acuzaţi că au spart cantonul silvic din comuna Epureni, de unde au sustras bani, bijuterii, dar şi o armă şi cartuşe.

Furtul a fost comis pe 10 septembrie anul curent, însă hoţii au fost prinşi abia acum. La cercetarea efectuată la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că au fost furate o armă de serviciu neletală supusă autorizării, 5 cartuşe cu proiectile din cauciuc calibrul 9 mm, un inel din aur şi suma de 719 lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad a rezultat faptul că  persoanele bănuite de comiterea faptei sunt un tânăr de 26 de ani, din comuna Zorleni şi un altul de 34 de ani, din comuna Deleni.

”În baza mandatelor emise de Judecătoria Bârlad, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare, dintre care trei în judeţul Vaslui şi una în municipiul Bucureşti, care au vizat probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de furt. Astfel, de la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 67 de ani, din comuna Deleni, poliţiştii au ridicat arma de serviciu sustrasă, acesta afirmând că a cumpărat-o de la cele două persoane”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind prezentaţi la Judecătoria Bârlad, unde judecătorii au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile. De asemenea, faţă de persoana din comuna Deleni care a cumpărat arma neletală, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Activităţile de investigare au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Investigaţii Criminale şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite