Consilier liberal din judeţul Vaslui, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce s-a declarat apolitic pentru a fi numit preşedinte de secţie de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul condamnat a fost numit preşedinte de secţie de votare la alegerile europarlamentare
Consilierul condamnat a fost numit preşedinte de secţie de votare la alegerile europarlamentare

Judecătoria Vaslui a condamnat un consilier local din comuna vasluiană Pungeşti la şase luni de închisoare pentru fals în declaraţii, după ce, pentru a fi numit preşedinte într-o secţie de votare la alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014, a dat o declaraţie că nu este membru al vreunui partid politic. Ca şi în prezent, consilierul inculpat, Mircea Carp, activa în Consiliul Local Pungeşti ca ales din partea PNL.

 Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele lui Mircea Carp în luna mai 2014, în urma desemnării acestuia drept preşedinte al secţiei de votare din localitatea Siliştea. Consilierul local a semnat declaraţie de neapartenenţă politică, pe propria răspundere, obligatorie conform Legii 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European. Şi asta în condiţiile în care Mircea Carp ocupa atunci, ca şi în prezent, un post de ales din partea PNL în Consiliul Local Pungeşti. La finalul cercetărilor, procurorii vasluieni au dispus trimiterea sa în judecată sub acuzaţia de fals în declaraţii.

Reprezentanţii Prefecturii Vaslui au afirmat atunci că vina pentru desemnarea unui consilier local în funcţia de preşedinte aparţine autorităţilor locale din Pungeşti.
"Propunerea cu acest consilier local pentru funcţia de preşedinte a venit de la Primăria Pungeşti, pe baza declaraţiei pe propria răspundere a consilierului că îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, inclusiv neapartenenţa politică”, a precizat prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.
Primarul comunei Pungeşti, Mircea Vlasă, susţine că nu a ştiut că legea interzice ca preşedintele unei secţii de votare la alegerile europarlamentare să fie membru al unui partid, aruncând întreaga vină asupra secretarului de la primăriei.

Sentinţa pronunţată de Judecătoria Vaslui nu este definitivă. Consilierul condamnat şi-ar putea pierde mandatul numai în cazul unei condamnări cu executare şi asta pentru că interdicţiile privind drepturile civile sunt suspendate odată cu pedeapsa principală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite