Asistentă medicală, atacată de pacient în sevraj. Agenții de pază nu i-au făcut față agresorului

0
Publicat:

O asistentă de la Spitalului Județean de Urgență Vaslui a fost lovită în cap, cu un lacăt, de un bărbat internat cu afecțiuni medicale care intrase în sevraj. Victima a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cadru medical, țintă pentru furia pacienților SURSA Shutterstock
Cadru medical, țintă pentru furia pacienților SURSA Shutterstock

Un incident grav a avut la sfârșitul săptămânii trecute pe secția Medicală a Spitalului Județean Vaslui. O asistentă care îngrijea un pacient în sevraj a fost lovită în cap de către acesta cu un lacăt. În urma loviturii primite, cadrul medical s-a prăbușit la pământ și a fost transportat, de către colegi, la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru îngrijiri medicale.

„Din păcate, în Spitalul Județean a avut loc un eveniment șocant, ținând cont de faptul că o asistentă a fost lovită în cap de către un bărbat internat pe secția Medicală, care a intrat în sevraj. Plină de sânge, colega noastră a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe și supusă unui examen Computer Tomograf, iar bărbatul internat va fi tras la răspundere de către polițiști. De asemenea, cazul va fi pus în discuție luni, în cadrul ședinței operative a spitalului”, spune directorul unității medicale, potrivit Vremea Nouă.

Agresorul fusese internat cu afecțiuni grave pe secția Medicală a spitalului. Pentru că nu a mai consumat alcool, a intrat în sevraj și a devenit brusc violent. A adresat injurii asistentei, apoi a pus mâna pe un lacăt și a lovit cadrul medical în zona capului.

Traumatizată după cele întâmplate

În urma loviturii, femeia s-a prăbușit la pământ, cu sângele șiroindu-i pe față. Agresorul nu s-a liniștit și a continuat să facă scandal, astfel că au fost chemați în ajutor paznicii spitalului. Cum nici aceștia nu au reușit să-l liniștească, a fost solicitat sprijinul polițiștilor. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție și, cu greu, oamenii legii au reușit să-l liniștească pe agresor.

„Sâmbătă a fost înregistrată plângerea unei femei de 52 de ani, victimă a unei agresiuni. Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 23,00 și prezumtivul autor este un bărbat de 62 de ani din județul Vaslui. În cauză, a fost deschis dosar penal pentru loviri și alte violențe și se fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care au avut loc evenimentele reclamate”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Asistenta medicală și-a scos certificat medico-legal în urma agresiunii. Acuză dureri de cap, este speriată și a suferit și o entorsă la picior în momentul în care a fost lovită de pacient.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite