A murit Aurel Găvan, primul primar al Bârladului ales liber după Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Internat în spital, fostul primar Aurel Găvan s-a alătura protestului medicilor bârlâdeni din luna octombrie
Internat în spital, fostul primar Aurel Găvan s-a alătura protestului medicilor bârlâdeni din luna octombrie

Astăzi a încetat din viaţă Aurel Găvan (67 ani), primul primar al Bârladului, ales liber după Revoluţia din '89. Diagnosticat cu afecţiuni cronice grave, fostul edil a petrecut ultimele zile din viaţă la domiciliul său din Bârlad, medicii de la Spitalul Elena Beldiman, unde era intervat, învoindu-l câteva zile pentru a petrece Revelion în familie.

Fost economist la fabrica de Rulmeţi Bârlad, Aurel Găvan a deţinut mandatul de primar al municipiului Bârlad în perioada 1992 - 1996, câştigând alegerile ca reprezentant al Partidului Democrat, în perioada în care fostul preşedinte al României, Traian Băsescu era deputat de Vaslui, din partea aceluiaşi partid. 

Retras din viaţa publică, Aurel Găvan şi-a trăit ultimii ani din viaţă în discreţie şi decenţă. Ultima sa apariţie publică a fost în timpul protestelor cadrelor medicale de la Spitalul Elena Beldiman din Bârlad, din luna octombrie, cărora li s-a alăturat în calitate de pacient. Fostul primar s-a plâns atunci de condiţiile din spital, spunând că este mai greu ca vremea comunismului.

“Nu sunt seringi, ce să mai vorbesc de medicamente. Mâncarea e sub orice critică. Statul ne plăteşte hotelul, dacă astea se pot numi condiţii hoteliere. Plus specialiştii. În rest, nimic. Doar bunăvoinţa medicilor de a ne pune pe picioare", s-a plâns atunci fostul edil.

Trupul neînsufleţit al fostului primar de Bârlad a fost depus la Biserica Sfântul Ioan din localitate, înmormântarea urmând a avea loc, cel mai probabil, spun apropiaţii, în cursul zilei de marţi.

Ultima apariţie publică a fostului primar Aurel Găvan, octombrie 2014

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite