VIDEO FOTO Poluarea cu produse petroliere de pe Dunăre continuă să dea bătăi de cap autorităţilor din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Apele Române acţionează cu Spilsorb FOTO Corina Macavei
Angajaţii de la Apele Române acţionează cu Spilsorb FOTO Corina Macavei

Autorităţile de mediu din Mehedinţi sunt în continuare în alertă şi monitorizează poluarea de pe Dunăre din zona Portului Comercial din Drobeta Turnu Severin.

Angajaţii firmei Forsev, care este vinovată de producerea poluării, au amenajat vineri un minidig în dreptul gurii de canalizare astfel încât produsele petroliere să nu se mai scurgă în Dunăre. În acelaşi punct, a fost ridicat joi de către Apele Române şi un baraj de aproximativ 40 de metri, format din saci cu produse biodegradabile, care să diminueze pericolul ca produsul poluator să se extindă pe fluviu.

„Noi în continuare monitorizăm situaţia şi acţionăm cu Spilsorb, iar cei de la Forsev au făcut un minidig pentru a nu mai permite scurgerea produsului petrolier în Dunăre, urmând să acţioneze acolo cu material absorbant şi neutralizant”

a precizat directorul Apelor Române Mehedinţi, Cristian Mură.

VEZI VIDEO AICI

Toate aceste măsuri luate până la ora actuală nu rezolvă însă problema în totalitate, singura soluţie fiind doar vidanjarea produsului petrolier de pe canalizarea platformei industriale. Din câte se pare, Forsev a contactat o firmă din Ploieşti, care urmează să sosească săptămâna viitoare cu o vidanjă specială pentru astfel de cazuri.

În ceea ce priveşte vinovăţia producerii acestei poluări, directorul firmei Forsev nu şi-o asumă, declarând că doar în urma unei verificări atente se va stabili cu exactitate care este poluatorul.

„Noi nu lucrăm din data de 20 decembrie, abia pe data de 6 ianuarie se va relua lucrul la Forsev. Pe 24 decembrie a fost o infiltraţie, la noi s-au căutat toate canalele, nu a fost absolut nimic. Pe 28 decembrie am fost anunţat că se găseşte la noi şi a început cu scurgere în altă parte. Eu am preluat iniţiativa pentru că nu sunt de acord cu scurgerea acestor substanţe în Dunăre, vom săpa la noi, vom vedea de un a apărut la poarta Forsev-ului acest combustibil. Foarte importantă este eliminarea cauzei”, a spus Emil Vamvu, directorul firmei Forsev.

Garda de Mediu Mehedinţi a aplicat o amendă de 100.000 de lei în acest caz, iar toată operaţiunea de stopare şi îndepărtare a produsului petrolier din Dunăre va fi suportată de firma Forsev.

Până la eliminarea produsului petrolier din reţeaua de canalizare, autorităţile de mediu se roagă ca vremea să nu se înrăutăţească pentru că o ploaie puternică ar produce un dezastru în zonă. În context, trebuie spus că municipiul Drobeta Turnu Severin se alimentează cu apă din Dunăre.

Citeşte şi:

Forsev amendată cu 100 000 lei de Garda de Mediu Mehedinţi

Poluare pe Dunăre cu substanţe petroliere în dreptul Portului Turnu Severin

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite