Turnu Severin: UPDATE/ Cer să fie eliberaţi din blocada de la Ciochiuţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzând că rămân izolaţi, sătenii din Ciochiuţa au ieşit ieri în stradă, oprind lucrările de închidere a trecerii la nivel cu calea ferată. Localnicii revoltaţi susţin că, prin blocarea drumului, nu vor mai avea acces la şoseaua naţională şi la propriile terenuri agricole. 

UPDATE  Conform dispoziţiilor CFR, trecerea la nivel cu calea ferată ar trebui închisă pentru a nu pune în pericol viaţa celor care o traversează.

Contactat telefonic, primarul din Strehaia a declarat că a solicitat CFR păstrarea respectivei treceri la nivel cu calea ferată, dar răspunsul primit a fost nefavorabil.

De cealaltă parte, conducerea Regionalei CFR Craiova califică drept inconştienţă solicitarea menţinerii acestei treceri pe răspunderea cetăţenilor.

Potrivit directorului general Victor Frăsinoi, oamenii nu rămân nicidecum izolaţi, având la dispoziţie trecerea la nivelul căii ferate dinspre Strehaia. Este vorba de un ocol de circa un kilometru.      

Scandalul a izbucnit încă de când a fost inaugurată pasarela de la Ciochiuţa. Oamenii s-au plâns atunci premierului că nu vor mai putea ieşi din sate, dacă se închide trecerea peste calea ferată, situată chiar sub pasarelă.

Cum situaţia nu s-a rezolvat favorabil pentru ei, localnicii s-au strâns care cum au putut şi au ieşit, ieri, în stradă.

„Vor să ne blocheze accesul, datorită ordinului CFR-ului. Vrem pur şi simplu liberul acces către utilităţile publice: şcoală, biserică, magazine şi toate cele. N-o să putem trece cu căruţa pe pasarelă”, striga, cu disperare, Cristian Cârneci, unul dintre sătenii nemulţumiţi.

image

Au interzis şi pe European 
Conform dispoziţiilor CFR, trecerea la nivel cu calea ferată va fi închisă pentru a nu pune în pericol viaţa celor care o traversează.

Oamenii acuză faptul că, prin blocarea acestui sector de drum, nu vor mai putea trece cu utilajele către terenurile agricole, iar pe drumul european nu au voie cu căruţele şi maşinile agricole.

“Nu avem ieşire spre Turnu Severin. Acolo unde s-a dat pasarela în circulaţie, la intrare, s-a plantat indicatorul “Accesul interzis tuturor vehiculelor”.

Aici, vor să betoneze şi dincolo să ridice podul. În dreapta, spre Craiova, nu putem ieşi fiindcă se ridică podul. Rămânem izolaţi”, ne-a spus un al localnic supărat, pe numele său Constantin Ceauşu.

image

Rămâi pe turnu-severin.adevarul.ro pentru a citi reacţia primăriei, dar şi a reprezentanţilor CFR.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite