Turnu Severin: Traficul a fost închis pe DN 6, la Ciochiuţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumarii au închis circulaţia, timp de trei ore, pentru a turna un strat de asfalt pe tablierul metalic al podului de la Ciochiuţa.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a închis astăzi, între orele 11.00 şi 14.00, circulaţia pe DE 70 (DN 6) la Ciochiuţa. Măsura, luată pentru a se turna un nou strat de asfalt pe tablierul metalic al podului de peste râul Huşniţa, a dat peste cap planurile şoferilor, nemulţumiţi de ocolul pe care au fost nevoiţi să îl facă. „După ce că e un drum vai de mama lui, deşi îi zice european, îl mai şi închid! Plătim o grămadă de taxe. Pentru ce?! Ca să ne stricăm maşinile!“, ne-a spus Andrei Voichescu, un şofer care a fost nevoit să-şi continue drumul pe o rută ocolitoare.

Lucrări nefinalizate de şase ani

Traficul a fost perturbat pe acest tronson încă de ieri. În timp ce drumarii decopertau vechiul covor asfaltic şi pregăteau podul pentru lucrările de astăzi, zeci de maşini au aşteptat minute în şir pentru a tranzita zona. Şoferii au fost extrem de revoltaţi pentru că au pierdut vremea la podul din Mehedinţi, unde erau oprite peste 70 de autovehicule. Marian Strâmbu (30 de ani) a spus că parcurge de trei ori pe săptămână traseul Severin – Craiova, dar că niciodată nu a văzut un asemenea ambuteiaj. „Nu este posibil să aştepţi atâta timp fără rost, în plină stradă. Poate unii dintre noi au o întâlnire importantă sau alte probleme de rezolvat. În loc să ne facem treburile, stăm pe şosea“, s-a plâns craioveanul. Cei mai mulţi conducători auto credeau că s-a produs vreun accident rutier. „S-a tamponat cineva?“, a întrebat Vasile Mantu (30 de ani), din Filiaşi. Şoferul a fost nemulţumit când a aflat că este vorba doar de un blocaj în trafic. „Cum să nu îţi vină să înjuri când vezi că pe şosea este bătaie de joc? Au mai existat aglomeraţii, dar ca acum nu ştiu să fi fost vreodată“, a mărturisit tânărul.


Potrivit directorului Dorin Florescu de la Drumuri Naţionale, lucrările se impun întrucât nu se mai poate circula pe acest pod. În intervalul orar menţionat, traficul a fost deviat de pe DN 6 pe DN 67 A şi, în continuare, pe DN 67, prin Broşteni - Turnu Severin.


Circulaţia pe segmentul de drum Ciochiuţa - Lunca Banului se desfăşoară în condiţii proaste de şase ani. În 2003, la Ciochiuţa au început lucrările la pasarela peste calea ferată, în vederea fluidizării şi creşterii siguranţei în traficul rutier. Firma elenă care a câştigat licitaţia a abandonat însă repede lucrările, iar contractul i-a fost reziliat.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite