Trucuri pentru îngrijirea obiectelor din piele naturală. Cu ce se curăţă obiectele pătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
intretinere obiecte din piele

Obiectele din piele naturală se păstrează cu mare grijă într-o stare cât mai bună. Vă prezentăm aici câteva sfaturi pe care, dacă le veţi urma cu siguranţă, vă veţi bucura de obiectele dumneavoastră pentru o perioadă lungă de timp.

Obiectele din piele pătate se curăţă prin frecarea locului respectiv cu un tampon de vată îmbibat în esenţă de terebentină sau amoniac ori în neofalină.

Petele de mucegai de pe obiectele din piele dispar dacă sunt frecate cu o cârpă înmuiată într-o soluţie formată din oţet cald, în care s-a dizolvat sare granule. Ele dispar şi cu zeamă de măcriş.

Curăţirea mănuşilor de piele de culori închise, îmbrăcate pe mâini, se freacă bine până dispar urmele de transpiraţie şi alte impurităţi cu o soluţie formată din 50 ml lapte dulce, în care s-au dizolvat 2 grame de sodă de rufe. Apoi se şterg cu un prosop uscat şi se lasă pe mâini până la completa uscare.

”Mănuşile din piele se curăţă bine prin frecare cu o cârpă înmuiată într-o pastă formată din 100 ml apă, 90 grame săpun topit, puţină cretă pisată şi 10-15 picături de esenţă de lămâie”, spune Ionel Pătruţ, marochinier la un atelier din Turnu Severin.

Mănuşile din piele de căprioară se curăţă trase pe mâini dacă sunt frecate cu făină de grâu sau cu pudră de talc, folosind o cârpă uscată. Apoi se face o pauză de cinci minute şi după aceea se dă cu o perie moale pentru a îndepărta restul de făină sau talc rămas pe ele.

Poşetele din piele îşi menţin bine culoarea şi forma dacă periodic le ştergem cu o soluţie compusă din 1/3 oţet şi 2/3 apă. După ce se usucă, le ungem cu un amestec format din 50 la sută esenţă de terebentină şi 50 la sută albuş de ou şi, în cele din urmă, se lustruiesc cu o cârpă moale.

Obiectele uscate, scorojite, ţepene din piele îşi pot căpăta supleţea dacă le veţi unge periodic cu glicerină. Dacă au şi mici încreţituri, riduri sau crăpături, atunci se vor unge şi cu ulei de ricin, iar după o zi se vor freca tot cu ulei de ricin şi vor ceda.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite