Trei trucuri pentru eliminarea petelor galbene de pe hainele albe. Soluţiile cu lămâie, oţet şi apă oxigenată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt mulţi cei care evită să cumpere articole vestimentare albe de teamă că nu vor putea să le întreţină. Spălarea repetată cu detergenţi puternici poate să ducă la subţierea ţesăturii.

 De exemplu, amestecul de sare cu zeamă de lămâie conferă un efect de albire incredibil. Practic, se amestecă zeama de la 2-3 lămâi, cu o mână de sare. Compoziţia se pune în apă caldă şi apoi se înmoaie hainele timp de două ore. Ulterior se clătesc şi se pun la uscat. „Dacă regiunea axilelor prezintă pete de transpiraţie, aplică mixtura direct pe material şi lasă-o să acţioneze 30 de minute”, se arată pe dozadesanatate.ro.

De asemenea, se poate face un amestec din bicarbonat de sodiu şi zeamă de lămâie. Aproximativ 100 de grame de bicarbonat şi 60 de ml de zeamă de lămâie la o găleată cu apă călduţă. Se pun rufele albe la înmuiat timp de o oră, după care se spală cu un săpun neutru şi se scot la uscat. Operaţiunea se poate repeta dacă nu a fost eficientă.

 Sursa citată mai arată că petele galbene pot fi scoase şi cu apa oxigenată. Se amestecă 125 de ml de apă oxigenată 3% cu 125 de ml de apă caldă. Amestecul se toarnă într-unul dintre sertarele maşinii de spălat. Dacă petele sunt mai vechi şi sunt îndepărtate cu dificultate, atunci mixtura poate fi pulverizată direct pe pată. 

Pe de altă parte şi o ţetul alb poate fi folosit ca un aliat pentru scoaterea petelor de pe rufele albe. Concret, se amestecă 125 de ml de oţet cu 60 de ml de detergent. Compoziţia se tornă în sertarul maşinii de spălat. 

Pe de altă parte, rufele albe mai pot fi înmuiate într-un lighean cu apă şi oţet alb. Trebuie să stea aproximativ 30 de minute, după care se scot, se clătesc şi se pun la uscat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite