Două trucuri simple prin care poţi curăţa o oală arsă. Substanţele sunt la îndemână şi efortul este redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cratiţa arsa

De cele mai multe ori, atunci când uităm pe foc o cratiţă sau o tigaie suntem aproape convinşi că vasul nu mai poate fi salvat. Iar cea mai frecventă greşeală pe care o facem este aceea de a încerca să desprindem crusta arsă de pe tigaie cu bureţi din sârmă.

Atunci când ni se arde mâncarea într-o oală, putem apela cu încredere la două soluţii care ne vor ajuta să salvăm vasul.

Primul truc este acela de a turna în oala arsă două pahare cu oţet alb distilat şi două pahare cu apă. Punem oala pe aragaz si lăsăm să fiarbă compoziţia timp de aproape o jumătate de oră. Lăsăm vasul deoparte încă 10 minute, apoi cu o lingură din lemn scoatem crusta arsă care se va desprinde de data aceasta cu uşurinţă. Spălăm apoi vasul cu detergent şi insistăm puţin în locurile unde arsura a fost mai puternică.

Al doilea truc este acela de a face o pastă din sare grunjoasă şi oţet de mere. Aplicăm pasta pe arsură şi o lăsăm să acţioneze câteva ore. Turnăm apoi apă în vas şi fierbem compoziţia maxim 10 minute. Este important să folosim şi de data aceasta o lingură din lemn pentru a îndepărta arsura pentru a evita să zgâriem vasul.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite