Procesiune de Bobotează la Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii se îndreaptă către port FOTO Corina Macavei
Credincioşii se îndreaptă către port FOTO Corina Macavei

A devenit o frumoasă tradiţie ca în fiecare an la praznicul Botezului Domnului, preoţii şi credincioşii din municipiul Drobeta Turnu Severin să meargă în procesiune solemnă spre portul dunărean, acolo unde are loc slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari.

După încheierea Sfintei Liturghii în jurul orei 11.00, grupurile de preoţi şi credincioşi vor pleca în mod organizat de la bisericile din oraş către port. Procesiunea va trece mai întâi pe la Catedrala episcopală, de unde se vor adăuga alte câteva sute de suflete, alături de soborul de slujitori, în frunte cu ierarhul locului.

O dată ajunşi în port, credincioşii vor lua parte la slujba sfinţirii Aghiasmei Mari, ce va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, într-un loc special amenajat. Cu acest prilej vor fi sfinţite şi apele fluviului, iar cei mai îndrăzneţi creştini vor recupera crucea florală din Dunăre.

Alături de Episcopia Severinului şi Strehaiei, la buna desfăşurare a acestui eveniment îşi vor aduce contribuţia autorităţile locale, Căpitănia Portului Drobeta Turnu Severin şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

Citeşte şi:

Tradiţii şi superstiţii de Bobotează, ziua în care se deschid cerurile. Ce trebuie să faci în ianuarie ca să-ţi meargă bine tot anul

Poliţiştii sfătuiesc credincioşii care participă la slujba de Bobotează să fie atenţi la hoţii de buzunare

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite