Pericol la Orşova din cauza unei alunecări de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Vasile Alecsandri nr. 1 din Orşova FOTO Corina Macavei
Strada Vasile Alecsandri nr. 1 din Orşova FOTO Corina Macavei

Alertă la Orşova. Ploile abundente din ultimele zile au reactivat alunecările de teren de pe strada Traian din Orşova. În toamna anului trecut, pământul a început să se surpe, iar acum sunt în pericol mai multe case.

Orşovenii sunt îngrijoraţi şi reclamă lipsa de implicare a autorităţilor în rezolvarea acestei probleme. O stradă a fost închisă circulaţiei, iar mai multe case riscă să fie afectate la Orşova. Aproape 20 de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin şi Detaşamentul Orşova au intervenit  la sfârşitul săptămânii trecute, cu două autocamioane de intervenţie şi două motopompe remorcabile, pe str. Vasile Alecsandri, nr.1, pentru evacuarea apei, provenită din precipitaţii, dintr-un canal colector. Timp de aproximativ 15 ore, pompierii au intervenit pentru evacuarea unei cantităţi de cca. 3000 tone de apă, acumulată din cauza gurii de evacuare a canalului colector, care era obturată.

„În imediata apropiere, pe strada Traian se va reactiva o alunecare de teren produsă în luna septembrie 2014, atunci când au fost afectate 8 anexe gospodăreşti. În acest moment, există fisuri în stradă, strada este închisă şi există pericol de alunecare de teren punând în pericol la rândul ei locuinţele din imediata vecinătate”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Un singur escavator şi câţiva muncitori erau la faţa locului, acolo unde ar trebui curăţat acel canal care creează probleme. Puţin mai sus, un alt utilaj a rămas blocat şi nu mai poate fi scos încă din luna decembrie.

„S-a adunat apa, s-a înfundat canalul şi trebuie desfundat, treaba asta trebuia făcută de multă vreme”, spune un orşovean.

„A trecut apa peste stradă, peste acest zid, a staţionat apa, s-au colmatat tuburule de evacuare, au început o lucrare undeva în jur de 15 decembrie, apoi au venit sărbătorile, ploile au continuat, s-a erodat pământul deja, ce mai ţine strada aici sunt pomii”, spune şi  Gheorghe Forga, un alt orşovean care locuieşte pe strada Traian.

Nici măcar un indicator auto nu s-au obosit autorităţile să pună pe strada Traian, astfel că cei care nu locuiesc în zonă nu cunosc faptul că această arteră este închisă circulaţiei.

„Nu am ştiut că este închisă strada, nu era niciun indicator. Trebuiau să remedieze problema asta, de un an de zile, dacă se îngrijea cineva, plătim impozit. Se mişcă prea încet, cu viteza melcului”, a spus un domn.

Nimeni din conducerea Primăriei Orşova nu a fost de găsit pentru a prezenta un punct de vedere.

Citeşte şi:

La Orşova, oamenii fac focul cu lemne la bloc

Performanţă cu burta goală la cel mai bun club de kaiac-canoe din România

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite