Percheziţii în Mehedinţi într-un dosar de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri  au avut loc 31 de percheziţii, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.


La data de 21 noiembrie a.c., Direcţia de Investigare a Fraudelor - I.G.P.R. coordonează şi desfăşoară, împreună cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o operaţiune ce vizează destructurarea unei reţele infracţionale specializate în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală.

În cauză, sunt efectuate 31 de percheziţii, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, nu ar fi evidenţiat operaţiunile comerciale desfăşurate şi ar fi creat  circuite comerciale prin care erau evidenţiate tranzacţii fictive.

Concret, societatea comercială vizată a derulat acţiuni circumscrise  fenomenului de evaziune fiscală de mare amploare, ce vizează sustragerea de la plata parţială a obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat consolidat, prin neevidenţierea tuturor tranzacţiilor comerciale cu produse agro-alimentare, în special de panificaţie.

La activităţi participă 72 de poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor, 6 echipaje de intervenţie şi 3 specialişti criminalişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi inspectoratelor de poliţie judeţene Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Olt şi Vâlcea.

La acţiune participă şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu.

În cauză, procurorii beneficiază de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite