FOTO Mesaj pentru guvernanţi din nordul Mehedinţiului: „Cu ţara asta să facă bine, să facă locuri de muncă la tineret”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Tomescu, femeia de 72 de ani, din satul mehedinţean Malarişca, care a supravieţuit până acum cu o pensie de doar 1 leu, a sărbătorit Ziua Naţională în cel mai simplu mod cu putinţă. A pus pe masă o mămăliguţă cu o tocană de legume şi a mulţumit lui Dumnezeu pentru sănătate.

Acum când de două luni statul s-a îndurat să-i ofere  o indemnizaţie socială de 350 de lei, Maria Tomescu spune că viaţa i se pare mai uşoară, dar îl roagă pe primar să repare drumul care face legătura cu satul.

„Noi dacă suntem bătrâni ne văităm că suntem bolnavi, neputincioşi.  Când aveam pensia 1 leu era tare greu, dar acum pun şi eu pe masă câteva legume, un cartof, un ou, o bucată de brânză, o mămăliguţă. După cum sunt drumurile nu mai vine nimeni să ne aducă o pâine. Tot ne rugăm de primar nu ne lăsaţi şi pe noi, aşa în halul ăsta că murim pe aici, dacă se pune o zăpadă mai mare, nici copii nu pot să ajungă, dar să vină o salvare. Suntem izolaţi aici, parcă am fi în munte”, se plânge bătrânica.

Cât despre guvernanţi, Maria Tomescu nici nu ştie cum ar proceda, poate că „i-ar lua cu boata” la goană: „Dacă ar veni cineva de la conducere nu ştiu ce i-aş spune sau l-aş lua cu boata că pe la noi pe aici nu mai vine nimeni, la noi, mai cu seamă drumul trebuie făcut. Hai că trăim cu pensioara asta, îi mulţumim lui Dumnezeu, dar salvarea  nu poate să ajungă la noi din cauza drumului”, spune femeia.

Din micuţa localitate de munte a Mehedinţiului, bătrânica le-a transmis şi un mesaj guvernanţilor, care ar trebui să rezolve problemele tinerilor: „Celor care conduc România le transmit multă sănătate din partea mea şi să fie fericiţi în lume şi ei. Cu ţara asta să facă bine, să facă locuri de muncă la tineret, să şadă copii noştri în ţară, să nu se mai ducă prin altă parte, prin străinătăţi că n-are cine vede de noi”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite