Falşi „agenţi speciali” de Poliţie, arestaţi. Cum acţionau escrocii pentru a face rost de bani VIDEO

0
0
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Se foloseau de legitimaţii şi insigne falsificate pentru a „stoarce” bani de la persoanele naive sau pur şi simplu furau din locuinţele acestora sub pretextul unor descinderi. Trei bărbaţi au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi în acest dosar.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la persoane bănuite de uzurpare de calităţi oficiale şi furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, la data de 15 şi 16 iunie a.c., două femei, de 66 şi 70 de ani, din judeţul Mehedinţi, ar fi fost induse în eroare de trei persoane, care ar fi folosit unele semne distincte ale unei autorităţi publice şi ar fi declinat calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Persoanele, cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, toate din municipiul Timişoara, ar fi pătruns în locuinţele părţilor vătămate, de unde ar fi sustras 1.290 de euro şi 9.500 de lei.

În urma percheziţiei efectuate la o locaţie unde persoanele bănuite erau cazate, poliţiştii au găsit şi ridicat 4.933 de lei, 1.375 de euro, 610 lire sterline, două insigne cu inscripţia „SPECIAL POLICE”, o pereche de cătuşe şi mai multe perechi de mănuşi din latex.

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 ore, faţă de cei trei bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurparea de calităţi oficiale şi furt calificat. În cursul zilei de 17 iunie, ei au fost prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri prevenite, iar judecătorii au confirmat mandatele.

Vă recomandăm şi:

Percheziţii la membrii unei reţele de falsificatori de bani. Ce au găsit anchetatorii în casele suspecţilor

Şase persoane reţinute în dosarul de furt de combustibil de la o benzinărie din Alba. Ce au descoperit poliţiştii

Mai multe - Turnu-Severin

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite