Cula lui Tudor Vladimirescu, administrată de Primăria Şimian. Transferul aprobat de consilierii judeţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni, întruniţi luni în cadrul şedinţei pe luna octombrie, au aprobat trecerea Culei „Tudor Vladimirescu”, din satul Cerneţi, din domeniul public al judeţului Mehedinţi şi administrarea Muzeului Regiunii Porţilor de Fier în domeniul public al comunei Şimian. Acelaşi transfer a fost aprobat şi pentru Casa Memorială „Nistor” din Cerneţi.

Primăria Şimian intenţionează să renoveze cele două case memoriale, aflate într-un avansat stadiu de degradare, şi din acest motiv avea nevoie de acest transfer.

În cadrul aceleaşi şedinţe, consilierii judeţeni au mai aprobat preţurile medii ale produselor agricole pentru anul 2014, dar şi modificările la statul de funcţii publice al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Discuţii aprinse au fost pe marginea unui proiect de hotărâre privind eliberarea licenţelor de traseu pentru transportul de persoane prin curse regulate speciale, un consilier judeţean reproşând Direcţiei Autorizare, Monitorizare Activitate Transport, Administrativ, din subordinea CJ, că nu are la mapă toată documentaţia care a stat la baza întocmirii acestui proiect.

Consilierii au mai aprobat şi realocarea pe obiective a sumelor aprobate pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare, precum şi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură ce necesită confinanţare locală pe unităţi administrativ-teritoriale în anul 2014.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite