Criminal în serie, scăpat de la moarte de Ceauşescu, acuzat că a ucis din nou. „Îmi pun în cârcă omorurile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Moraru, criminal în serie. FOTO / Jurnalul Olteniei
Constantin Moraru, criminal în serie. FOTO / Jurnalul Olteniei

Bărbatul este din Mehedinţi şi fusese condamnat la moarte prin împuşcare. Înainte de 1989, Constantin Moraru a ucis 4 oameni, iar acum este suspectat că şi-a omorât o vecină.

Tragedia a avut loc în localitatea mehedinţeană Burila Mare în luna martie. O femeie, în vârstă de 76 de ani, a fost găsită decedată în propria locuinţă. Era strangulată. Încă de la început, poliţiştii l-au suspectat pe vecinul acesteia, Constantin Moraru, cel care înainte de decembrie 1989 fusese condamnat la moarte pentru 4 crime săvârşite, toate prin strangularea victimelor. Moraru are acum şi el tot 76 de ani.

Moraru a fost audiat, dar a susţinut că nu are nicio legătură cu uciderea vecinei sale. "Îmi pun mie în cârcă omorurile. Eu nu am omorât pe nimeni. Fac exact cum au făcut înainte de 1989, când m-au condamnat la moarte. Miliţia şi procuratura m-a obligat în urma bătăilor să le iau tot eu să zic că eu i-am omorât pe oamenii ăia, dar nu a fost aşa", le-a spus Constantin Moraru vecinilor după ce poliţiştii l-au audiat şi l-au lăsat să plece acasă.

Cercetările în cazul bătrânei ucise în localitatea Burila Mare au continuat. Poliţiştii au reuşit să strângă dovezi suficiente, iar după ce au primit rezultatul probelor ADN de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, nu au mai avut nicio îndoială că principalul suspect este Constantin Moraru. Bărbatul a fost reţinut pentru omor în ziua de 10 mai 2021, conform site-ului Jurnalul Olteniei.

Victimele lui Moraru: pensionari, toţi ucişi prin strangulare

Potrivit sentinţei penale şi a rechizitoriului de la vremea respectivă, prima crimă a lui Moraru a fost în anul 1983, a doua în anul 1984 iar în anul 1986 a săvârşit un dublu omor. Toate victimele au fost jefuite.

Prima victimă a bărbatului a fost o pensionară în vârstă de 75 de ani, fostă farmacistă, ce locuia singură într-un bloc din Drobeta Turnu Severin. Bătrâna a fost găsită cu multe lovituri pe corp şi un şanţ de strangulare la nivelul gâtului, de la o sfoară. 

Cea de-a doua victimă a acestuia a fost tot un pensionar din Severin în vârstă de 60 de ani, care şi el locuia singur. Acesta a fost găsit mort, şi el fusese strangulat şi avea două coaste rupte. Bătrânului i se furaseră mai multe lucruri din casă. 

Cazul care a făcut, însă, la vremea respectivă, cea mai mare vâlvă  a fost cazul medicului Gomoiu şi al soţiei acestuia. Medic ieşise la pensie, avea 88 de ani şi era paralizat la pat. Soţia avea 75 de ani. "Moraru îi cunoştea foarte bine pe bătrâni, îi vizita periodic, iar în ziua cu pricina le adusese de la el de la ţară fructe şi brânză de oaie. Scopul omorului a fost tot jaful, deoarece acesta aflase că aceştia au bani mulţi în casă. Pe bătrână a doborât-o lovind-o pe la spate cu o ţeavă din aluminiu de la un aspirator, după care a ştrangulat-o cu o sfoară. Imediat a intrat într-o cameră unde stătea bătrânul bolnav şi după ce l-a lovit peste faţă cu aceeaşi ţeavă de aluminiu l-a ştrangulat cu un cordon. Tot ce a furat din casă a încărcat în 3 saci şi i-a dus la locuinţa sa din Burila Mare", se arată în rechizitoriul procurorilor de la vremea respectivă.

Constantin Moraru a fost condamnat la moarte prin împuşcare, însă în anul 1988, chiar de ziua lui, Nicolae Ceauşescu a dat un decret, iar sentinţa mehedinţeanului a fost schimbată, bărbatul fiind condamnat la 25 de ani de închisoare.  Moraru a stat după gratii 20 de ani.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum un sistem de ucenicie apărut pe ruinele unui război civil din Africa a creat milionari

A început asfaltarea Transalpinei de Apuseni, şoseaua turistică spectaculoasă de 78 de km FOTO VIDEO

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri