Carnea de porc, la mare căutare în măcelăriile din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele acestea, carnea de porc e la mare căutare. Severinenii au început din timp să-şi facă aprovizionarea de Crăciun, astfel că la acest sfârşit de săptămână măcelăriile  au fost pline ochi de clienţi.

Cei care nu au avut posibilitatea de a cumpăra un porc din târg, s-au reorientat şi au mers în măcelăriile din Turnu Severin. Aici preţurile cu crescut puţin faţă de anul trecut, însă fiecare client a putut să cumpere cele de trebuinţă pentru masa de Crăciun. Severinenii spun că vor să facă preparate tradiţionale, alţii îşi fac depozite în congelator ca să nu aibă grijă în preajma sărbătorilor. Proprietarii măcelăriilor se declară mulţumiţi de modul cum s-au prezentat vânzările în această perioadă.

„Clienţii noştri au cumpărat în mod special carne de porc în ultimele zile, ceea ce este normal, pentru că fac mâncăruri felurite de Sărbători, dar se cumpără şi vită, însă în cantităţi mai mici”

ne-a declarat proprietarul unei măcelării, Ilie Căiniceanu, în măcelăria căruia se stă la coadă ca pe vremea lui Ceauşescu.

Severinenii preferă să-şi facă cumpărăturile de aici pentru calitatea produselor, dar şi pentru amabilitatea domnului Ilie, care ştie să-şi servească clienţii aşa cum trebuie.

Severinenii spun că nu concep să nu aibă pe masa de Crăciun un cârnăcior, o bucată de tobă sau un caltaboş. Nimeni nu se zgârceşte când e vorba despre bucatele pentru cea mai frumoasă sărbătoare de iarnă. “Anul acesta nu am mai crescut porc, însă vrem să servim o friptură de porc, aşa că vom cumpăra de la magazin”, ne-a spus o doamnă, care venise însoţită la cumpărături de soţ.

Vânzările merg bine şi în hipermarketurile din Turnu Severin. Muşchiuleţul este cel mai scump - 20 lei, iar pulpa costă 18 lei kilogramul. Carnea tocată (vită amestecată cu slănină de porc) costă 15 lei/kg, cârnaţi proaspeţi 19 lei/kg, ceafă cu os - 15 lei/kg, cotlet cu os 16 lei/kg, fleică fără şorici - 13 lei/kg , iar slănina - cinci lei/kg. Amestecul pentru piftie se vinde cu 7 lei kilogramul.

Cei care vor să cumpere cantităţi mai mari de carne pot opta pentru o carcasă întreagă, preţul pe kilogram fiind 15-16 lei. Porcul în viu, direct de la ţărani, se vinde cu preţuri care variază între 8-10 lei/kilogram, în funcţie de greutatea porcului. Cei care au mai mult de 100 de kg sunt ceva mai ieftini.

Citiţi şi:

Post şi de Crăciun. În luna decembrie, carnea de porc s-a scumpit cu 20%: „O să postim la nesfîrşit”

Cât plătesc vâlcenii pentru carnea de porc

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite