Câinele Sid loveşte din nou: este spaima traficanţilor de ţigări de la Porţile de Fier I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele SID din Vama Porţile de Fier I FOTO Alexandra Georgescu
Câinele SID din Vama Porţile de Fier I FOTO Alexandra Georgescu

Un cunoscut traficant de ţigări din Turnu Severin şi-a modificat autoturismul special pentru a înşela vigilenţa vameşilor şi a poliţiştilor de frontieră, dar nu a scăpat de mirosul fin al lui Sid, câinele antitabac din Vama de la Porţile de Fier. I.

În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a prezentat duminică seară (21 mai a.c.) la controlul de frontieră pentru a intra în România cu un autoturism Chevrolet, înmatriculat în Bulgaria, un traficant de ţigări cu state vechi din Drobeta Turnu Severin.

„Deşi persoana în cauză a declarat că nu deţine produse accizabile, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit asupra  mijlocului  de transport condus de acesta, deoarece aveau informaţii despre implicarea  acestuia  în traficul ilicit cu ţigări”

 spune comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Aşa se face că  la faţa locului a fost adus Sid, care după câteva minute de „verificare” a semnalat inspectorului vamal Florin Moţăţăianu locul unde sunt ascunse ţigaretele.

tigari ascunse FOTO STPF Mehedinti

Astfel, lucrătorul vamal a procedat la verificarea zonei torpedoului şi a constatat că  planşa care acoperă ABS-ul este modificată având un capac prevăzut cu un sistem de închidere electromagnetic. După îndepărtarea planşei, într-un loc special amenajat,  lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră au găsit ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 256 pachete cu ţigări marca  Ashima şi Marble, de provenienţă sârbească. Conducătorul autoturismului vizat de control pusese în locul respectiv un odorizant foarte puternic în ideea de a acoperi mirosul ţigărilor. Mirosul fin al lui Sid şi „experienţa” lui în această activitate nu au dat însă greş.

Autorităţile de frontieră mehedinţene l-au sancţionat pe contrabandist cu o amendă  de 5000 de lei, iar ţigările au fost confiscate,  autovehiculul fiind indisponibilizat până la plata amenzii.

tigari ascunse FOTO STPF Mehedinti

Acest ultim caz desfiinţează încă o dată cel mai popular mit în rândul contrabandiştilor, şi anume că ţigările ascunse în spaţii ermetice nu sunt depistate de câini: „Contrabandiştii încearcă să facă spaţii ermetice, cred că ar fi o metodă să păcălească câinele, numai că este foarte greu să faci ceva cu adevărat ermetic, încât câinele să nu simtă, mai ales la maşini“, ne-a spus inspectorul vamal Florin Moţăţăianu.

Mulţi traficanţi au „căzut“ în punctul de frontieră Porţile de Fier I datorită botului lung cu miros fin al lui Sid. La Porţile de Fier I, Sid este vedeta punctului vamal fiindcă prezenţa lui face să îngheţe sângele contrabandiştilor de ţigări.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite