VIDEO Festivalul Anonimul începe la Sfântu Gheorghe. Care este programul din Satul Filmului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul de film Anonimul - Sfântu Gheorghe, Delta Dunării Tulcea Sursa Facebook Anonimul IFF
Festivalul de film Anonimul - Sfântu Gheorghe, Delta Dunării Tulcea Sursa Facebook Anonimul IFF

La Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, începe luni, 5 august, Festivalul Internaţional de Film Independent „Anonimul“ (5-11 august), ajuns la cea de-a 16-a ediţie.

Cinefilii vor vedea filme în premieră în România, proiecţii speciale, dezbateri, precum şi o serie de concerte şi vor asculta muzică pregătită de DJ. Un program special va fi dedicat regizorului Sergei Loznitsa, care va fi recompensat anul acesta cu Trofeul „Anonimul“ pentru contribuţia sa la frumuseţea cinematografiei universale. Toate premiile din competiţia de lung şi scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public.

Filmul care deschide festivalul este „The Dead Don't Die”, cel mai nou film semnat de Jim Jarmusch, îrezentat în competiţia oficială la Cannes 2019. Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloe Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Rosie Perez, Selena Gomez, RZA, dar şi doi muzicieni obişnuiţi cu universul lui Jarmusch - Tom Waits şi Iggy Pop, fac parte din distribuţia acestei comedii cu zombies scrise şi regizate de Jim Jarmusch.

„Sfântu Gheorghe e o locaţie izolată, ruptă de mediul cotidian, fiind accesibilă doar pe cale aeriană sau acvatică, care, în luna august a fiecărui an primeşte în jur de 5000 de vizitatori veniţi special pentru a lua parte la Anonimul.

Este un sat mic cu uliţele acoperite cu nisip fin, care păstrează multe obiceiuri străvechi, un loc magic, de o frumuseţe tulburătoare, un pământ nou pentru un eveniment dedicat tinerilor, spiritului liber, întâlnirilor, dezbaterilor şi dialogului.

Festivalul se desfăşoară în „Satul Filmului“, care cuprinde Complexul Green Village şi Green Dolphin Camping, fiind dotat cu toate facilităţile necesare organizării unui festival de film. Cinefilii se cazează în pensiuni, corturi sau cabane, pot urmări filme toată ziua în cinema şi toată noaptea în aer liber, pe ecranul uriaş din camping. Complexul are un design ECO-friendly, ce se armonizează perfect cu mediul înconjurător“, descriu organizatorii de la Fundaţia Anonimul. 

Program Anonimul - Sfântu Gheorghe Delta Dunării Tulcea Sursa Facebook Anonimul IFF

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Unde se află ultima plajă virgină din România. Imagini care-ţi taie răsuflarea din locul cu nisip alb şi scoici gigant

Pădurile din Dobrogea, refugiul de vis din calea arşiţei. Unde se găsesc cele mai umbroase oaze din ţinutul apelor

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite