VIDEO Drumeţie virtuală prin Munţii Măcinului, pe Culmea Pricopanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Masivul Culmea Pricopanului este creasta cu un peisaj spectaculos din Munţii Măcinului. De pe vârf se văd oraşele de peste Dunăre, tocmai până în vechea Basarabie.

Traseul Culmea Pricopanului este unul dintre cele 10 trasee din Parcul Naţional Munţii Măcinului. Este lung de 6 kilometri şi este marcat cu bandă albastră. Peisagistic, Masivul Pricopan este creasta spectaculoasă din aria naturală.

Pe traseu sunt întâlnite formaţiuni uriaşe de granit, stânci semeţe şi o panoramă a depresiunii Măcin, a Dunării, a depresiunii Luncaviţa. În zare se văd locuri depărtate din România, Republica Moldova şi Ucraina.

Totodată, Culmea Pricopanului este principalul punct de monitorizare a migraţiei păsărilor răpitoare ce ne traversează ţara.

Traseul Culmea Pricopanului are aceste repere: Măcin - Regia Tutunului - Vârful Sulucu Mare - Piatra Râioasă - Şaua Şerparu - Vârful Caramalău - Fântâna de Leac - Măcin. Loc de campare este la Fântâna de Leac. 

„Fiind aproape complet despădurit, Pricopanul oferă aspectul tipic de eroziune al unui relief dezvoltat pe granite creând peisajul golului alpin, cu stânci rotunjite, alterate ca nişte <foi de ceapă>, şi care oferă aspecte de pietre balansoare şi forme bizare ce pot fi admirate de-a lungul traseului. Poteca parcurge pajişti de stepă, ochiuri de silvostepă şi stâncării presărate cu arbori de uscăciune şi tufărişuri de păducel, măceş şi sălcioară“, notează specialiştii de la Parcul Naţional Munţii Măcinului. 

Parcul Naţional Munţii Măcinului, rezervaţie naturală ce se întinde pe o suprafaţă de 11.151,82 hectare. Etajele de vegetaţie de pe munţi sunt cuprinse între 7 şi 467 metri (Vârful Ţuţuiatu). 

Pasionaţii de drumeţii în Dobrogea oferă, prin postări pe canalul Youtube, iubitorilor naturii o călătorie virtuală pe Traseul Culmea Pricopanului.

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Sfârşit de toamnă în Munţii Măcinului. Culmea Pricopanului, cea mai spectaculoasă creastă din cel mai vechi lanţ muntos al României

Misiunea poloneză în Dobrogea: „Poţi să fi urcat Carpaţii şi cu greu îţi vei aminti de o privelişte care să te fi impresionat mai puternic decât a Pricopanului“

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite