VIDEO A înotat din Ucraina până în Delta Dunării pentru a se înrola în Legiunea Străină

0
0

În acest week-end, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean ucrainean care încerca să treacă ilegal frontiera cu Republica Bulgaria, prin zona verde. Ucraineanul de 36 de ani a fost prins aproape de Vama Veche.

A fost văzut sâmbătă noaptea, în jurul orei 23.20, de către poliţiştii de frontieră din Mangalia. Aceştia au observat prin sistemul optronic de supraveghere o persoană care se deplasa, la aproximativ 800 de metri de frontiera cu Bulgaria, printr-un lan de floarea soarelui. Bărbatul a fost reţinut la 150 de metri de linia de frontieră şi a refuzat iniţial să coopereze cu oamenii legii.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că respectivul cetăţean a venit din Ucraina şi a traversat înot braţul Chilia al Dunării.

„Bărbatul, în vârstă de 36 ani, a declarat că intenţiona să ajungă în Franţa pentru a se înrola în Legiunea Străină. În călătoria sa a mai declarat că s-a folosit de o busolă şi de o hartă a Europei“, spune Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Ucraineanul este cercetat pentru „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat” şi „tentativă de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”.


Mai citiţi şi:

GHINION Au venit din Braşov să pescuiască în Delta Dunării şi s-au ales cu dosar penal pentru trecere ilegală a frontierei

FOTO Pentru un loc de muncă bine plătit: un marocan a stat şapte zile ascuns în magazia unui vapor turcesc

 

Mai multe - Tulcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite