Peste 6.000 de tulceni din mediul rural vor avea acces gratuit la internet prin programul finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre programul „Biblionet - lumea în biblioteca mea“: încă două biblioteci locale din judeţul Tulcea vor fi dotate, fiecare, până la sfârşitul lunii iunie 2013, cu patru calculatoare, un proiector, o imprimantă, un scanner.

Bibliotecarele din Murighiol şi Turcoaia vor participa, luni şi marţi, la cursul IT  desfăşurat în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Panait Cerna. Pe parcursul a două zile, acestea vor învăţa să folosească un computer, vor afla cum să-şi administreze propriul centru de Internet dar să şi instruiască utilizatorii care nu ştiu să folosească calculatorul.

„Dacă însumăm populaţia din cele două localităţi, rezultă că încă 6.308 de cetăţeni ai judeţului Tulcea vor avea acces gratuit la Internet prin intermediul bibliotecii din comunitatea lor, vor putea să comunice cu rudele din străinătate sau să îşi caute un loc de muncă“, spune Marian Druncea, din cadrul Bibliotecii Judeţene Panait Cerna.

Programul Biblionet - lumea în biblioteca mea are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice in Romania. Până în prezent au intrat în program 33 de biblioteci locale din judeţul Tulcea.

Mai citiţi şi:

De ziua mondială a cărţii: dialog cu patru autori la Bibliteca Judeţeană Panait Cerna

Încep zilele Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna“

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite