Turist rătăcit în Munţii Măcinului. Operaţiunile de căutare au durat două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti, pompieri, pădurari şi voluntari l-au căutat aproximativ două ore pe turistul care anunţase că s-a rătăcit pe un traseu din Munţii Măcinului.

Apelul la 112 a fost făcut în seara zilei de miercuri, 17 iunie, în jurul orei 19.30.

„Un bărbat de 47 de ani anunţa la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 faptul că s-a rătăcit în Parcul Naţional Munţii Macinului, pe traseul Cozluk, în zona localităţii Greci”, spun cei de la ISU Tulcea.

Echipe de poliţişti, pompieri, pădurari şi voluntari din comuna Greci au plecat îân căutarea turistului.

„După aproximativ 2 ore de căutări echipajul de intervenţie împreună cu 2 agenţi de poliţie şi 3 lucrători ai Parcului Naţional au reuşit să găsească persoana în vârsta de 47 de ani, care se află în afara oricărui pericol”, mai spun salvatorii.

Bărbatul a fost găsit în zona numită de localnici „Baia de Aramă”. El a declarat că nu suferise nicio vătămare şi era într-o stare fizică bună.

„Reamintim cetăţenilor faptul că pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de intervenţie fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112”, recomandă poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Tulcea.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Ţinuturi minunate de vizitat după izolare. Filmare splendidă făcută în cel mai vechi lanţ muntos al României

VIDEO Dor de natură. Drumeţie prin Munţii Măcinului, pe vremea când călătorii erau liberi


 

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite