Statul versus Adorel: un patron tulcean a „uitat“ să plătească dări de aproape 12.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosarul se judecă la Tribunalul Tulcea FOTO Arhivă Adevărul
Dosarul se judecă la Tribunalul Tulcea FOTO Arhivă Adevărul

Adorel Stanciu a fost trimis în judecată pentru evaziune, spun reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

 Era administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Tulcea. În perioada ianuarie-iunie 2011, Adorel nu a evidenţiat, cu ştiinţă, în actele contabile, lipsa din gestiune în valoare de 74.456,88 lei, care reprezintă contravaloarea mărfurilor comercializate.

A diminuat, astfel, veniturile societăţii, în scopul sustragerii de la plata câtre stat a obligaţiilor fiscale în cuantum de 11.913 lei.

„Prejudiciul nu a putut fi recuperat până la finalizare urmăririi penale, însă, în vederea acoperirii pagubei, la data de 21 februarie 2013 s-a instituit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil–teren, aparţinând inculpatului Adorel Stanciu“, spune procuror Laura Subţirelu.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.
 
„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, mai spune procuror Subţirelu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite