Sărbătoare la biserica Buna Vestire, cel mai vechi lăcaş de cult din oraşul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica „Buna Vestire“ din oraşul Tulcea, ridicată de comunitatea grecilor, a împlinit 160 de ani de existenţă, fiind cel mai vechi lăcaş de cult din oraş.

Duminică, Prea Sfinţia Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a sfinţit cele două troiţe care au fost ridicate în curtea bisericii şi a dezvelit o plăcuţă comemorativă, realizată cu ocazia împlinirii a 160 de ani de existenţă a bisericii.
 

Construită în 1848-1854, biserica a fost ridicată iniţial de comunitatea grecilor din municipiu, după care a fost predată Bisericii Ortodoxe. Acesta este şi motivul pentru care  biserica poartă hramul Bunei Vestiri, sărbătoare naţională, dragă etnicilor eleni. 
 

După slujbă, părintele paroh Daniel Petre a vorbit credincioşilor despre biserica Buna Vestire şi despre monografia apărută sub semnătura sa în care este prezentată istoria acestui locaş de cult. 
 

La eveniment au participat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreşedintele CJ Vasile Strat, prefectul Marin Bădiţă şi primarul Constantin Hogea. La final, ei au primit plachete aniversare. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Niculiţel, tărâmul strugurilor şi al mănăstirilor

FOTO „Revelionul“ evreilor: urmaşii lui Moise au trecut în noul an, la Tulcea. Sinagoga din Constanţa este în ruină
 

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite