Recidivist de 20 de ani, arestat preventiv pentru furt şi conducere fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Gabriel Dumitraşcu (20 de ani) este acuzat de mai multe infracţiuni de furt calificat,  violare de domiciliu, distrugere şi conducere pe drum public a unui autoturism fără să posede permis de conducere.

Alexandru nu este la începutul „carierei sale profesionale“: a mai fost condamnat la închisoare. Ultima dată, pentru fapte comise pe pe vremea când era minor, a beneficiat de suspendarea executării pedepsei. În mai 2012 băiatul a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru infracţiuni de furt şi pentru loviri şi alte violenţe.

Marţi, Alexandru a fost trimis în faţa judecătorilor de la Judecătoriei Tulcea, cu propunere de arestare preventivă. Tânărul este acuzat de procurorii tulceni că, în perioada 20 decembrie 2011-16 mai 2013,  a săvârşit mai multe infracţiuni de furt calificat din  societăţi comerciale şi din gospodării şi locuinţe din Frecăţei, Tulcea, de unde a sustras bunuri alimentare şi de uz gospodăresc.

„Întrucât s-a constatat  că  faptele inculpatului prezintă pericol concret pentru ordinea publică, la data de 21 mai 2013  acesta   a fost prezentat Judecătoriei  Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită, iar  inculpatului  i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 29 de zile.  Facem  precizarea  că  măsura luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă, luată conform  dipoziţiilor codului de procedură penală, care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, spune procuror Dan Stepanencu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.


Mai citiţi şi:

Doi minori, acuzaţi de şase furturi din locuinţe

Parchetul Măcin insistă: bărbatul care a furat o maşină ar trebui să ajungă în arest

Cu opt dosare de furt: Fraţii Cata au ajuns în arest

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite