Tragedie cumplită în Argeș: o fată de 10 ani a murit în baie: De la ce a pornit nenorocirea

0
Publicat:

O tragedie cumplită a avut loc vineri seară, în județul Argeș. O fată în vârstă de 10 ani a murit, cel mai probabil în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon sau fum. Minora a fost găsită fără suflare în baia locuinței.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz FOTO Arhivă DMS
Poliția a deschis o anchetă în acest caz FOTO Arhivă DMS

Deși cauza decesului nu se cunoaște, deocamdată, conform primelor verificări la fața locului, se pare că aceasta a murit în urma intoxicației cu monoxid de carbon, emanat de sursa de căldură a locuinței. Nenorocirea a avut loc într-o locuință din Vlădești, iar la fața locului au intervenit un echipaj SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, anunță realitatea.net.

"Din păcate, s-a declarat decesul fetiţei în vârstă de 10 ani. I s-au efectuate manevre de resuscitare de către echipajele medicale, însă fără răspuns. Posibil intoxicaţie cu fum sau gaz într-o baie", au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Poliția a deschis dosar de ucidere din culpă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş a anunţat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

"În seara zilei de 16 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi despre faptul că la un imobil din localitatea Vlădeşti, o fetiţă a fost găsită în baie, în stare de inconştienţă. Din păcate, manevrele de resuscitare nu au avut succes, fiind declarat decesul. În cauză urmează să fie întocmit dosar penal conform art. 192 din Codul Penal (ucidere din culpă - n.r.)", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, cauza morţii va fi stabilită în urma efectuării autopsiei, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul. 

Pericolul care nu trebuie ignorat!

Durerea de cap şi ameţeala sunt primele manifestări ale insuficientei oxigenări a organismului.

În sezonul rece, intoxicaţiile cu monoxid de carbon provoacă sute de decese. Iarna, ele sunt printre cele mai frecvente urgenţe medicale. Monoxidul de carbon este un gaz care rezultă din arderea lemnelor, cărbunelui, gazelor şi motorinei. Iar prin folosirea unor sisteme de încălzire proprii, creşte numărul cazurilor de intoxicaţii. Acest gaz fără culoare, fără miros şi fără gust se poate acumula în concentraţii mari în spaţiile închise fără să sesizăm acest lucru.

Specialiștii spun că intoxicaţia cu gazul produs de centrale şi de sobe poate provoca şi ameţeli, greaţă, stare generală de slăbiciune, tulburări de vedere, precum şi ritm cardiac şi puls accelerate. Ca urmare a lipsei de oxigen de la nivel cerebral, pot să apară şi stări euforice. În cele mai grave cazuri, intoxicaţia poate duce la pierderea cunoştinţei şi la deces.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite