Mii de elevi din judeţul Tulcea, lipsiţi de posibilitatea de a face şcoală online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoală online - foto arhivă
Şcoală online - foto arhivă

De la începutul săptămânii, toţi elevii din România studiază în sistem online. Prin decizia luată, autorităţile vor să prevină răspândirea SARS-CoV-2.

La nivelul judeţului Tulcea sunt înregistraţi 28.100 de elevi şi 1.900 de cadre didactice.

Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Tulcea, dintre cei 28.100 de elevi, 4.497 de elevi nu au acces la internet sau nu deţin un dispozitiv care să le permită accesul la orele online.

în cazul profesorilor, dintre cei 1.900 de dascăli, doar 16 au declarat că nu au acces la internet sau nu deţin un dispozitiv care să le permită susţinerea cursurilor online.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis că  „atât ministerul, cât şi operatorii care au câştigat licitaţiile organizate de ONAC fac toate eforturile ca toate cele 250.000 de tablete să ajungă la copii până în decembrie. Situaţia la nivel mondial este una extrem de nefericită. Nevoia este mare peste tot în lume”.

Referitor la elevii care nu au acces la internet, ministrul a spus că aceştia vor primi acasă, „de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuitatea învăţării”.

De asemenea, în acest an şcolar nu se mai susţin teze, ele fiind înlocuite cu evaluări sumative.

Citeşte şi:

Războiul din Deltă. Pescarii profesionişti cer taxarea amatorilor: „Nu respectă nicio regulă!“

VIDEO Noul pod peste Dunăre se ridică, la propriu. Cât au avansat lucrările

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite