Incendiu la Mănăstirea Vovidenia. Mai multe chilii au fost mistuite de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit duminică noaptea la Mănăstirea Vovidenia din judeţul Tulcea. Din fericire, toate maicile au fost salvate.

Se pare că focul a pornit de la încăperea unde locuia o măicuţă de 82 de ani. Ea a reuşit să se salveze în ultimul moment. 
 

Focul a cuprins acoperişul de stuf şi s-a întins şi la alte chilii. Imediat s-au sunat clopotele şi pompierii au venit în ajutor.

Ei s-au luptat cu focul mai multe ore. Mai multe chilii au fost distruse de focul mistuitor.
 

Mănăstirea de maici Vovidenia se află în comuna Slava Cercheză. Lăcaşul de cult îşi are originile încă din secolul XVII, când călugării ruşi veniţi aici după ruptura produsă în timpul patriarhului Nikon, au ridicat un schi cu chilii din lemn şi o biserică din lemn.

Ulterior, călugării s-au retras în zona împădurită şi au ridicat o biserică din lemn. Pe aceste locuri se află acum Mănăstirea Uspenia.

image

În mănăstire sunt două biserici: biserica mare cu hramul Intrarea Maicii Domnului şi biserica mică (de iarnă) cu hramul Icoana Maicii Domnului din Kazani.


Până în anul 1994, cele două mănăstiri de rit vechi, Vovidenia şi Uspenia, au fost unice în lume, până când au apărut încă două lăcaşuri de cult de rit vechi în judeţul Suceava.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite