Două anexe gospodăreşti din judeţul Tulcea au fost distruse de trăsnet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenomenul meteorologic a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.00, în satul Panduru, comuna Baia, respectiv satul Iazurile, Valea Nucarilor, ambele din judeţul Tulcea. Două case au luat foc după ce au fost lovite de trăsnet.

În această dimineaţă,  la ora 5.20,  Inspectoratul pentru Situaţii  de  Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a fost anunţat prin numărul unic de apel 112 de izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească din satul Panduru.

Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la faţa locului a ajuns un echipaj de pompieri militari din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag, cu o autospecială cu apă şi spumă. În urma intervenţiei, pompierii au stins incendiul, în care a ars cca 15 metri pătraţi din acoperişul anexei, care era construit din tiglă şi stuf.  

Un minut mai târziu, alarma a sunat din nou pentru ISU Tulcea, fiind  solicitat să intervină la un alt incendiu care izbucnise în satul Iazurile, comuna Valea Nucarilor, judeţul Tulcea.

 Aici au plecat, cu o  autospecială cu apă şi spumă, pompierii de la Detaşamentul Tulcea. Când au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că focul se manifesta violent la o anexă gospodărească, existând pericolul ca acesta să se extindă la casa şi saivanul de animale aflate în imediata apropiere.       

După aproximativ o oră,  pompierii tulceni au  stins incendiul, în care au ars acoperişul anexei gospodăreşti pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi şi patru butoaie din lemn.

Din cercetările efectuate la faţa locului, cauza probabilă a izbucnirii celor două incendii a constituit-o fenomenele meteo periculoase, respectiv trasnet, a declarat Angela Tulceanu, purtător de cuvât al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

Mai citiţi şi:

Ploile torenţiale au provocat pagube de peste 1,5 milioane de euro la Tulcea

FOTO Avertizare cod portocaliu pentru Tulcea: norii au acoperit oraşul. Cum arăta municipiul vineri dimineaţă UPDATE

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite