FOTO Pregătiri de Mărţişor: de la ghem la frumoasele bijuterii hand-made

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pregătiri de Mărţişor FOTO Adevărul
Pregătiri de Mărţişor FOTO Adevărul

Artiştii tulceni au început deja pregătirile pentru tradiţionalele târguri organizate în municipiul Tulcea cu ocazia primelor zile ale primăverii. Surorile Anca şi Ioana ne-au arătat cum se transformă un ghem de aţă într-o superbă pereche de cercei hand-made. Ingrediente principale: îndemânare şi multă răbdare.

Preţ de câţiva ani au pictat icoane. Acum vă aşteaptă la târgul organizat în perioada 20 februarie – 8 martie 2013 la Teatrul Jean Bart din municipiul Tulcea cu cercei (croşetaţi, pictaţi, de lemn), broşe, clame de păr, acccesorii din mărgele, poşete, ornamente de perete, cutii de bijuterii pictate manual.

Toate produsele pe care le aduc la târg sunt lucrate manual, iar preţurile vor fi pentru toate posibilităţile: de la 5 lei pentru o broşă până la maxim 50 de lei pentru o poşetă hand-made.

Au început pregătirile cu o lună înainte

Anca este familiară cu aceste târguri: a participat, din 2009, la evenimente similare organizate în Constanţa de către Muzeul de Artă Populară. Sora ei, Ioana, participă pentru prima dată la un târg de de „Mărţişor“, respectiv de Dragobete.

De câteva săptămâni au început pregătirile pentru târgul care atrage, în fiecare an, mii de tulceni.

Cele două tinere ne-au povestit cum iau naştere frumoasele bijuterii hand-made care încântă ochii la fiecare expoziţie cu vânzare.

Ce nu trebuie să îţi lipsească

Ingrediente cheie pentru confecţionarea decoraţiunilor: o croşetă (igliţă), aţă de croşetat (preferabil de bumbac), tortiţe pentru cercei şi alte decoraţiuni, spun fetele. Îndemânare şi multă răbdare, am adăuga noi.

Prima dată se croşetează bijuteriile, după modele alese dinainte. Se ataşează tortiţele pentru cercei, respectiv agrafele pentru broşe. În cazul poşetelor, decoraţiunile croşetate se aplică pe pânza de sac cu ajutorul unui pistol de lipit cu silicon.

Rezultatul: produse atent gândite individual, meşterite manual, care încântă simţul estetic al oricărui client.

„Aşteptăm toţi tulcenii interesaţi la târgul care se va deschide miercuri, 20 februarie 2013. În incinta Teatrului Jean Bart din municipiu“, transmit Anca şi Ioana.  
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite