FOTO Arhitectul şef al municipiului explică „dâmburile“ din zona Trei Fântâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona „Trei fântâni“
Zona „Trei fântâni“

Pentru că mulţi tulceni s-au întrebat ce sunt acele dâmburi realizate în zona Trei Fântâni în cadrul proiectului de reabilitare a zonei, arhitectul şef al municipiului, Bogdan Mihalca, a explicat în cadrul şedinţei de Consiliu Local cum s-a ajuns la această soluţie tehnică.

Întrebarea a venit din partea consilierului local Cantemir Gafar (PDL), care spune că ar fi fost întrebat, la rândul său, de cetăţeni ai municipiului despre acest aspect. „Lumea zicea că este o defecţiune de construcţie“, a precizat Gafar.

Bogdan Mihalca spune că această soluţie a venit din partea proiectantului, iar scopul dâmburilor în cauză este acela de a separaa zona pietonală de  zona de circulaţie a autoturismelor. Pentru că în parcul respectiv sunt mulţi copii, iar zona este foarte aproape de carosabil, soluţia optimă, spune arhitecul şef, a fost aceasta.

„Este o variantă des utilizată în Europa şi nu numai. Este un element de design, cea mai discretă variantă pentru separarea celor două zone, pietonală şi de circulaţie auto.  Puteau fi folosiţi stâlpi, sau garduri, dar am ales aceste ridicături în pardoseală“, a spus Mihalca.

Acesta a mai făcut referire la faptul că în Tel Aviv există o faleză întreagă construită în această manieră, iar pentru această realizare s-au primit chiar şi premii de arhitectură.

Proiectul de remodelare urbană s-a derulat în 2012: lucrările au început în vară şi s-au încheiat în toamnă. Investiţia a fost achitată de administraţia publică locală, din fonduri ale bugetului local.

Mai citiţi şi:

Investiţia de la „Trei fântâni“, finalizată. Cum trebuia să arate parcul şi cum se prezintă acum GALERII FOTO

GALERIE FOTO Zona „Trei fântâni“ intră în reabilitare!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite