Incendiu în cimitirul din satul Slava Rusă. Flăcările au distrus o treime din morminte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvatorii Stației de Pompieri Babadag au intervenit la miezul nopții pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în cimitirul localității Slava Rusă din județul Tulcea.

Incendiu în cimitirul din Slava Rusă FOTO ISU Delta Tulcea
Incendiu în cimitirul din Slava Rusă FOTO ISU Delta Tulcea

La sosirea pompierilor militari, focul se manifesta pe aproximativ trei hectare ce cuprindeau suprafața cimitirului și teren viran al localității, neexistând pericolul de propagare la locuințe ori alte obiective economice. Către locul intervenției s-a deplasat un echipaj format din cinci subofițeri, cu o autospecială de stingere. 

După aproximativ o ora și jumătate, forțele de intervenție au reușit să lichideze incendiul.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Conform primelor informații primite de la reprezentanții ISU Delta Tulcea, o treime din suprafața cimitirului a fost distrusă de flăcări.

Istoria satului

Slava Rusă este un sat care aparține de comuna Slava Cercheză din județul Tulcea, situat în partea central-sudică a județului, în Podișul Babadagului. Satul acoperă parțial una dintre cele mai mari aglomerări urbane romane din Dobrogea (Sciția Mică), Libida (sau Ibida), de 24 hectare (secolele II-VI după Hristos).  Așezarea se află la o distanță de aproximativ 60 de kilometri de orașul Tulcea. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite